"Räikkönen csak gyors, máshoz nem ért"

Szerző: SHLétrehozva: 2013. szeptember 19. 12:19
Most, hogy a Ferrari újra leigazolta Kimi Räikkönent, lépten-nyomon mindenki véleményt mond a lépésről. Jaques Villeneuve, a Formula-1 1997-es világbajnoka szerint az olasz csapat butaságot csinált, mert a finn csak gyorsan tud vezetni, de itt véget ér a tudománya. Ugyanakkor sokan mások is megkérdőjelezik a döntés helyességét.


 

A 2013-as Formula-1-es "átigazolási szezon" legnagyobb dobása mindenképpen az, hogy Kimi Räikkönen az év végén elhagyja a Lotust, és visszaül a Ferrariba, amellyel 2007-ben világbajnok volt, mielőtt 2009-ben otthagyta az egész F1-et a ralizás kedvéért.

Eddig már rengetegen elmondták a véleményüket a döntésről, és 1997 világbajnoka, a kanadai Jaques Villeneuve sem akart kimaradni. "A Ferrari teljesen megőrült - kezte a Bildnek adott interjút. - Ez a fickó gyorsan tud vezetni, de nem tud együtt dolgozni a mérnökökkel, nem tudja fejleszteni az autót, és nem megy el a szponzori találkozókra."

Villeneuve véleményét többen is osztják. Jenson Button, a McLaren brit világbajnok pilótája szerint ez az igazolás nem teszi erősebbé a Ferrarit, mint ahogy Kimi sem foga háttérbe szorítani Fernando Alonsót. "Fernando talán nem a leggyorsabb, de ha összességében nézük, nagyon kivételes pilóta. Mókás lesz őket kívülről nézni."

"Személyiségként Alonsót tartom gyengébbnek - mondta a francia Rene Arnoux, egykori Ferrari-pilóta a La Gazzetta dello Sportnak. - Emlékeznek az Alonso-Hamilton párosra 2007-ben? A béke rövid életű volt köztük, és most is csak 3-4 futamig fog tartani. Remélem tévedek, de a konstruktőri világbajnoki címhez két erős lelkű pilóta kell."

"De ha kettejüket összevetem, az egyik dühös lesz, a másikat meg nem érdekli majd. Minden futamon ott lesz a robbanás lehetősége. Viszont semleges nézőként örülök a Ferrari döntésének" - tette hozzá mosolyogva, és szerinte Räikkönen lesz fölényben, mert láthatóan érettebb pilóta lett.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Alonso-Räikkönen: robbanásveszély!
Nagy port kavart fel a száguldó cirkusz világában, hogy Kimi Raikkönen Fernando Alonso csapattársa lesz a következő szezontól a Ferrarinál. Stefano Domenicali csapatfőnök szerint mindenben segíti majd egymást a két pilóta, a...
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Räikkönen a Ferrarinál - hivatalos
A Scuderia Ferrari megerősítette a keddi sajtóhíreket: Kimi Räikkönen két évre a Ferrari pilótája. A 2014-es és a 2015-ös idényben lesz Fernando Alonso csapattársa. A jelenleg Lotusszal vitézkedő finn négy év után tér vissza...
Tovább a teljes cikkhez »

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu