Már „lestoppolták” Alonso új társát?

Létrehozva: 2011. december 15. 13:29
Nemrég ért véget az idei szezon, de az olasz és a francia sajtó egybehangzó állítása szerint a Ferrari már most kész tervekkel rendelkezik a 2013-as F1-es idényre! A maranellói csapat állítólag mindent megtesz azért, hogy bebiztosítsa magának Fernando Alonso új társát, vagyis Felipe Massa jövőre szerepel utoljára a tűzpiros autóval.


A legfrissebb hírek nem okozhatnak komoly meglepetést, hiszen nem először vetődik fel Robert Kubica neve a Ferrarinál. Massa borzalmas magyarországi balesete után már közel álltak a felek a megegyezéshez, de a lengyelnek akkor nem tudtak hosszú távú megállapodást ajánlani.

A BMW és a Renault korábbi versenyzője idén februárban súlyos ralibalesetet szenvedett, ezért eddigi munkaadója lemondott róla. A Ferrari viszont éppen erre várt, lévén régóta nem elégedett Massa teljesítményével.

Ha Kubica teljesen visszanyeri fizikumát, akkor azonnal megkezdheti a tesztelést a Ferrari F10-ével! Az olasz és a francia sajtó is úgy tudja, a csapat biztosra akar menni, ezért 1 millió eurót ajánl a lengyelnek, hogy semmiképpen se válasszon más istállót. Amennyiben az egyszeres futamgyőztes meggyőzi a maranellóiakat, akkor 2013-tól ő lesz a kétszeres világbajnok Fernando Alonso csapattársa.

A lengyel pilóta karjából november végén vették ki az utolsó merevítőt, így utolsó szakaszába ért a rehabilitáció. Kubica minden bizonnyal februárra-márciusra szinte teljes erőben lesz, bár orvosai már korábban elmondták, száz százalékosan már sohasem lesz egészséges. De ettől eltekintve semmi sem akadályozza majd F1-es szereplését.

Utóbbiban bíznak Maranellóban is, ahol utolsó szezonjához érhet Felipe Massa szereplése. A brazil versenyző ugyanis a 2009-es magyarországi balesetét követően az elmúlt két szezonban meg sem tudta közelíteni korábbi gyorsaságát és eredményeit. Sőt! Inkább bosszantó hibáival vetette észre magát, ezekből alig tanult. Folyamatosan a kifogásokat kereste, a technikát vagy valamelyik ellenfelét okolta…

A Ferrarinál is tisztában vannak azzal, csak akkor vehetik fel hosszú távon a versenyt a Red Bullal és a McLarennel, ha Fernando Alonso társa is kiemelkedő eredményeket szállít.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu