Javult Schumacher állapota!

Szerző: SHLétrehozva: 2013. december 31. 11:19
Újabb operáción esett át Michael Schumacher a grenoble-i CHU kórházban hétfőről keddre virradó éjszaka, amelyre jól reagált a szervezete.


Agyi vérömlenyt távolítottak el a műtét során, majd a vizsgálatok alkalmával mérsékelt javulást tapasztaltak a pilóta állapotát illetően.

Az orvosok tehát urai a helyzetnek, ezzel együtt még mindig életveszélyben van az F1-király, ezért továbbra is mesterséges kómában tartják.

A hétszeres világbajnok - aki tavaly vonult vissza véglegesen - vasárnap szenvedett súlyos síbalesetet 2700 méteres magasságban, egy sziklának ütközve. Sisakja darabokra tört. Mentőhelikopterrel szállították el, egy órán belül már kórházban volt, Grenoble-ban sürgősségi műtétet hajtottak végre rajta.

ÖTVEN SZÁZALÉK
A világhírű párizsi idegsebész professzor, Francois-Xavier Roux a BFM TV-nek nyilatkozva hangsúlyozta, optimizmussal, de csak óvatos optimizmussal beszélhetünk Schumacher lehetőségeiről a felépülésre.

"Most nagyjából ötven százalék lehet az esélye annak, hogy túléli. Szerencséje, hogy a legjobb kezekben van. Azok közül, akik hasonló sérüléseket szenvedtek el, és életben maradtak, statisztikailag minden harmadik beteg úszta meg súlyos szövődmények nélkül."

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Kómában tartják Schumachert
Mesterséges kómában tartják az orvosok a hétszeres F1-világbajnok Michael Schumachert, aki vasárnap szenvedett síbalesetet a Francia Alpokban. Továbbra is az életéért küzdenek a grenoble-i CHU kórházban - hangzott el a hétfő...
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Michael Schumacher életveszélyben
Kómába esett a Formula 1-es legenda Michael Schumacher, akinek állapota sürgős beavatkozást igényelt, jelenleg is életveszélyben van - erősítették meg a grenoble-i Központi Egyetemi Kórház (CHU) orvosai. Schumi vasárnap délelőtt...
Tovább a teljes cikkhez »

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu