Ünnep a Ferrarinál: Alonso 2016-ig marad

Szerző: shLétrehozva: 2011. május 19. 11:46
Egy nappal a barcelonai futam első és második szabadedzése lőtt már ünnepelhetnek a spanyol szurkolók és a Ferrari rajongói: a csapat ugyanis bejelentette, 2016-ig meghosszabbította a kétszeres világbajnok Fernando Alonso szerződését. Ezt azt is jelentheti, hogy a nemzeti hős a maranellóiaknál fejezi be F1-es pálafutását.


A 29 éves oviedói születésű sztár a 2009-es szezon után került a Ferrarihoz, amellyel tavaly második lett összetettben, öt futamgyőzelmet aratott. Idén egyszer állt dobogóra, a Török Nagydíjon harmadik lett a címvédő Sebastian Vettel, valamint Mark Webber mögött. Első maranellói szerződése a 2012-es szezon végén járt volna le.

„Nagy boldogsággal tölt el, hogy meghosszabbítottuk megállapodásunkat azzal a versenyzővel, aki mindig bebizonyítja, győztes mentalitással rendelkezik. Még a legnehezebb körülmények között is ezt sugallja” – jelentette ki Luca di Montezemolo, a Ferrari elnöke.

Az olasz istálló főnöke szerint Alonso emberileg és szakmailag is rendelkezik azokkal a tulajdonságokkal, melyek révén vezető szerepet játszik a Ferrari történelmében.

„Hamarosan újabb nagy győzelmeket arat majd!” – tette hozzá Montezemolo.

A spanyol sztár 2005-ben és 2006-ban a Renault alkalmazottjaként volt világbajnok, majd 2007-ben már a McLarennel lett harmadik összetettben. Wokingból azonban egy szezon után távozott, mert összeveszett szinte mindenkivel. A Ferrari előtt ismét a Renault-nál szerepelt.

„Nagyon örülök annak, hogy megegyeztünk! Azonnal otthonosan éreztem magam a Ferrarinál, most már második családomnak tekintem. Hiszek azoknak az uraknak és hölgyeknek, akik Maranellóban dolgoznak, és a vezetőikben is. Természetes, hogy meghosszabbítottam a szerződésemet, nem is kétséges, hogy egy napon majd ennél a csapatnál fejezem be Formula-1-es pályafutásomat” – szögezte le a boldog spanyol klasszis.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu