Seba Vettel másodszor is trónra ülhet

Szerző: shLétrehozva: 2011. szeptember 22. 13:54
Michael Schumacher és Fernando Alonso nyomdokaiba léphet Szingapúrban Sebastian Vettel, ehhez „csak” 125 pontra kell növelnie előnyét vetélytársaival szemben. Legutóbb 2006-ban fordult elő, hogy valaki megvédte volna világbajnoki címét, most pedig a Red Bull német ásza másolhatja le a Ferrari spanyol ászának bravúrját. De azt se feledjük, 2000 és 2004 között Schumi egymás után ötször diadalmaskodott, sőt első és második világbajnoki címét is „sorozatban” nyerte. De az is nyilvánvaló, Vettel mostani ellenfelei szíves-örömest elodáznák az idei szezon lezárását…


 

NYILATKOZATOK A SZINGAPÚRI NAGYDÍJ ELŐTT:

SEBASTIAN VETTEL (RED BULL-RENAULT, ÖSSZETETTBEN 1. HELY, 284 PONT):


„Az elmúlt években több sikeres versenyünk is volt Szingapúrban, különösen tavaly, amikor második lettem Fernando mögött. Kedvelem a pályát, amely igen kemény kihívás elé állít bennünket. Sok a kanyar, hosszú a pálya, ráadásul esti versenyen kell bizonyítanunk. Sok a különlegesség Szingapúrban. Az autónk elég erősnek tűnik erre a pályára, remélem, idén már összejön a győzelem is. Ez igen különleges siker lenne. A világbajnokság azonban még egyáltalán nem dőlt el, persze tudjuk jól, igen kedvező a helyzetünk. Ezt megérdemeltük, mert nagyon keményen dolgoztunk érte, alig hibáztunk. Addig biztosan jó munkát végzünk, amíg a soron következő futamon növelni tudjuk előnyünket.”

FERNANDO ALONSO (FERRARI, ÖSSZETETTBEN 2. HELY, 172 PONT):

„Számomra különleges eseménynek számít a következő futam. Ez egyike azon versenyeknek, amelyeket imádok a nyüzsgése miatt, a pálya karakterisztikája okán. Sokban hasonlít Monacóhoz, de az éjszakai verseny egyedivé teszi a Szingapúri Nagydíjat. A korábbi három futamon mindig dobogós voltam, most szeretnék negyedszer is a legjobb három között végezni. Fantasztikus lenne, ha 2008 és 2010 után harmadszor is nyernék, de tudom jól, ez nagyon nehéz lesz. Idén már közel jártam a diadalhoz Monacóban, ha nincs a piros zászló, akkor jó esélyem lett volna Sebastian megelőzésére. Persze, sohasem garantálja senki sem a győzelmet. Az biztos, Szingapúrban is mindent megteszek majd a sikerért!”

JENSON BUTTON (MCLAREN-MERCEDES, ÖSSZETETTBEN 3. HELY, 167 PONT):

„Ez a futam egyike azoknak, amelyeket már nagyon szeretnék megnyerni! Remélem, itt is olyan versenytempónk lesz, mint Monacóban és Magyarországon, ahol idei legjobb teljesítményemet nyújtottam. Furcsa érzés, hogy hat versennyel a szezon vége előtt már összegeznünk kell az európai idényt. Először is: imádom a szezont záró tengerentúli futamokat. A mi szempontunkból ugyanis ezek a legnagyobb kihívást jelentő nagydíjak. Japánon keresztül utaztam Szingapúrba, néhány napot a feltöltődésre szánhattam. A mostani nagydíj időbeosztása nagyon különleges, erre speciálisan kellett készülnöm. Optimista vagyok, Szingapúrban ismét nagyon erősek lehetünk.”

MARK WEBBER (RED BULL-RENAULT, ÖSSZETETTBEN 4. HELY, 167 PONT):

„A pálya hepehupás és az sem mellékes, hogy a remek megvilágítás ellenére ez a futam eltér a megszokott délutáni versenyektől. Ráadásul ez a szezon leghosszabb nagydíja, közel két órán át száguldunk, megközelítjük az FIA limitjét. Hatalmas a forróság és a páratartalom, igen meleg van a pilótafülkében…Ügyelnünk kell a kiszáradásra is, ez fokozódik a verseny idején. Tavaly ugyan harmadik lettem a Marina Bayen, de ez a pálya nem igazán kedvez nekem. Óriási csatát várok, hiszen Sebastian mögött négyen állunk mindössze 14 pontos különbséggel.”

LEWIS HAMILTON (MCLAREN-MERCEDES, ÖSSZETETTBEN 5. HELY, 158 PONT):

„Imádom az utcai pályákat, vagyis Szingapúrt is! Gyors kanyarokkal rendelkezik, ezek kiváló beállítást követelnek. De vannak éles, 90 százalékos fordulók is, ezek lassabbak és technikásabbak. Folyamatosan precízen és türelmesen kell vezetni, csak akkor érdemes teljes gázzal száguldani, amikor a gumik már kellőképpen bemelegedtek. A türelmetlenség időveszteséghez vezet. De a következő hétvégén is a jó eredményért küzdök majd, hiszen Belgiumban és Olaszországban is nyerhettünk volna. Most pótolhatjuk a sikereket.”

FELIPE MASSA (FERRARI, ÖSSZETETTBEN 6. HELY, 82 PONT):

„Szingapúrra a Pirelli a lágy és a szuperlágy abroncsokat hozza, ez pedig kedvez az autónknak. De a jó gumiválasztás csak egyik eleme a sikernek, a csomagunk többi részének is jónak kell lennie a sikerhez. Monacóban kiválóan szerepeltünk, így Szingapúrba is optimistán érkezünk. Már háromszor jártunk itt, ezért a késői futamkezdés már nem számít különlegességnek. A pályát kiválóan világítják meg, vagyis a látással nem lesz semmilyen probléma. Persze meleg és párás lesz a futamon, ez igen nehézzé teszi a versenyt.”

NICO ROSBERG (MERCEDES GP, ÖSSZETETTBEN 7. HELY, 56 PONT):

„Nagyon várom már a Szingapúri Nagydíjat, imádom ezt a pályát. Az első, 2008-as versenyen második lettem, vagyis szép emlékeket őrzök. Fantasztikus városba érkezünk, mindig igyekszem több napot eltölteni itt a barátaimmal a futam után. A pálya igen szórakoztató, igazi kihívást jelent. A vonalvezetés miatt mindvégig tökéletesen kell figyelni, hiszen szűk a pálya, igazi utcai aréna. Az elmúlt versenyeken sokat javultunk, remélem Szingapúrban is előrelépünk.”

MICHAEL SCHUMACHER (MERCEDES GP, ÖSSZETETTBEN 8. HELY, 52 PONT):

„Nagyon élveztem a tavalyi versenyt, először szerepelhettem éjszakai futamon. A különleges időbeosztás miatt a munkánk is izgalmas volt. Meglepődtem, hogy minden jól alakult, ráadásul igen mókás volt, hogy az éjszaka közepén is tartottunk eligazítást.”

 

A SZINGAPÚRI NAGYDÍJ EDDIGI GYŐZTESEI:
Év Versenyző Konstruktőr Helyszín
2010 Fernando Alonso Ferrari Marina Bay Street Circuit
2009 Lewis Hamilton McLaren-Mercedes Marina Bay Street Circuit
2008 Fernando Alonso Renault Marina Bay Street Circuit

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu