Napokon belül újra lábra áll Kubica

Szerző: shLétrehozva: 2011. április 13. 14:49
Az egészséges emberek számára teljesen természetes az, ami néhány napon belül szinte ünneppel érhet fel a Lotus Renault F1-es versenyzőjének. A legfrissebb olaszországi orvosi jelentés szerint legkésőbb a jövő héten ismét lábra állhat Robert Kubica, aki február 6-án szenvedett borzalmas ralibalesetet.


 

A lengyel klasszis lábát folyamatosan terhelik a szakemberek, hiszen az elmúlt kilenc hétben nem kelhetett fel kórházi ágyából. Az öt műtéten átesett sportember állapota egyre jobb, az orvosok szerint a mostani időszak a legfontosabb a rehabilitációjában.

„Robert egyre jobban érzi magát, folyamatos előrelépéseket figyelhetünk meg nála. Hamarosan az első lépéseket is megteheti, végre újra lábra állhat” – mondta a Radio Zet nevű rádióállomásnak az F1-es pilóta barátja, Marcin Czahorski.

A klasszis cimborája szerint a rehabilitáció tempója megfelel a várakozásoknak, Kubica pedig rövidesen már el is hagyhatja a kórházat. A rendkívül vallásos versenyző nagy álma, hogy május 1-jén ott legyen a Vatikánban, amikor boldoggá avatják a 2005. április 2-án elhunyt II. János Pál pápát.

„Úgy érzem, felgyorsul a rehabilitáció azzal, hogy Robert ismét elkezdhet járni. Nyilvánvaló, hogy az ember fizikuma leromlik, ha folyamatosan ágyban kell feküdnie” – tette hozzá Czahorski.
Az itáliai orvosok szerint egyidejűleg zajlik egyébként jobb karjának rehabilitációja is, válla, könyöke és csuklója is kiválóan reagál a gyakorlatokra.

„Kubica feburár 22-e óta edzi magát, eleinte csak könnyű feladatokat tudott végrehajtani a kezével, alig tudta behajlítani az ujjait. Robert elég erős tempót diktált, rengeteg időt töltött a gyakorlatokkal, pedig akkor még folyamatosan az ágyban feküdt. De nem csak saját magával foglalkozik, folyamatosan kapcsolatban áll a csapat mérnökeivel. Nem csak a televízióban látható közvetítésel érdeklik, mindent tudni akar, ami a háttérben zajlik” – zárta nyilatkozatát Marcin Czahorski.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu