Hivatalos: Heidfeld pótolja Kubicát

Szerző: shLétrehozva: 2011. február 16. 18:43
Az előzetes várakozásoknak megfelelően Renault csapat megerősítette, Nick Heidfeld pótolja majd a február elején súlyos balesetet szenvedett Robert Kubicát a jövő heti barcelonai teszttől kezdődően az idei Formula 1-es világbajnoki szezonban.


Mivel a múlt heti jerezi gyakorláson a német veterán ült a lengyel megüresedett autójába, valószínűsíthető volt, ő helyettesíti majd a 2011-es idényben. Így is lett.

„Szerettem volna más körülmények között visszatérni a száguldó cirkuszba, minden gyorsan történt, de büszke vagyok, hogy megkaptam a lehetőséget" – mondta Heidfeld.

„Élveztem a múlt heti tesztet Spanyolországban, gyorsan megszoktam az autót és a szerelőket, borzasztóan motivált vagyok, alig várom, hogy versenyezzek" – tette hozzá.

A 33 éves versenyző valóban villámgyorsan beilleszkedett az új légkörbe, rögtön első jerezi tesztjén az aznap köröző 10 társát megelőzve a leggyorsabb volt. Heidfeld társa a Renault-nál az orosz Vitalij Petrov lesz.

A következő F1-es tesztet február 18-21. között rendezik Barcelonában, majd március 3-6. között Loszailban csiszolhatnak autóikon a csapatok, mielőtt a Közel-Keleten március 13-án kezdetét veszi a 2011-es szezon.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Kubica helyettese szombat leggyorsabbja
Ilyet?! Először vezette a Robert Kubica súlyos balesete után megüresedett Renault-t Nick Heidfeld, aki a jerezi tesztelés második napján rögtön a leggyorsabb időt futotta szombaton. A 11 pilóta részvételével rendezett...
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Kilenc darabban volt Kubica könyöke
Valószínűleg utoljára műtötték a február 6-i olaszországi ralibaleset miatt Robert Kubicát, de ez a beavatkozás is nagyon nehéz volt. Az orvosi csoport képviselője szerint több darabból kellett „összerakni” a versenyző jobb...
Tovább a teljes cikkhez »

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu