Hamarosan tesztelhet Robert Kubica?

Szerző: shLétrehozva: 2011. július 20. 15:36
Felettébb izgalmas és jó hír érkezett a Lotus Renault lengyel versenyzőjéről, egyenesen Eric Boullier csapatfőnök nyilatkozott a klasszis rehabilitációjáról! Pontos időpontja még nincs az eseménynek, de ha minden kedvezően alakul, akkor Robert Kubica néhány hét múlva, talán már az ősszel F1-es autóba ülhet. Az egyszeres futamgyőztes pilóta zártkörű, privát teszten próbálhatja ki majd magát.


 

Kubica február elején borzalmas ralibalesetet szenvedett, életét a gyors orvosi beavatkozás mentette meg. A Lotus Renault pilótája öt műtéten esett át, hetek óta az olaszországi Pietrasantéban tartózkodik, ott esik át mindennap a rehabilitációs feladatokon. Az elmúlt bő öt hónapban Kubicát "elrejtették" a világ szeme elől, hogy csak és kizárólag a felépülésére tudjon összpontosítani.

A múlt héten a lengyel pilóta azt nyilatkozta, egyáltalán nem kizárt, hogy az idei szezonzárón rajthoz állhat. Akkor Eric Boullier annyit főzött a reményekhez, hogy a Kubicát helyettesítő Nick Heidfeld is tisztában van azzal, vissza kell majd adnia az ülést, ha tökéletesen felépül a lábadozó klasszis.

„Szeretek konkrét célokat kitűzni magam elé” – jelentette ki Kubica, aki gőzerővel készül a visszatérésre. Menedzsere és orvosai is azt mondják, állapota sokkal jobb a vártnál, egyre erősebb, naponta hosszú órákat tölt a feladatokkal. - Meglátjuk, hogyan alakul a következő időszakban a rehabilitáció. A megfelelő időben meghozzuk a szükséges döntést.”


Boullier pedig most elárulta, vannak célok a közelgő hetekre vonatkozóan.
„Gyakran egyeztetünk Roberttel, aki egyre jobban érzi magát. Természetesen időre van szükség ahhoz, hogy teljesen rendbe jöjjenek a sérült idegek. A nyár végén kezdődik a rehabilitáció utolsó szakasza, akkor eldől, mikor térhet vissza a pályára. De vannak terveink az őszre …” – jelentette ki a Lotus Renault csapatfőnöke.


Az biztos, Robert Kubica majd zártkörű, privátteszten „mutatkozik be”, annak eredményétől függ, valóban indulhat-e Interlagosban. Az biztos, hogy hatalmas szenzációnak számítana a szereplése.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Az első képek a lábadozó Kubicáról!
Február 6-án készült legutóbb a nyilvánosságnak szánt képsorozat Robert Kubicáról, de a lengyel autóversenyző szívesen lemondott volna az akkori fotókról. A száguldó cirkusz lengyel sztárja ugyanis borzalmas ralibalesetet...
Tovább a teljes cikkhez »

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu