Alonso: Schumi a legnagyobb ellenfelem

Szerző: shLétrehozva: 2011. január 13. 13:02
Napra pontosan két hónap múlva futják az új szezon első versenyét Bahreinben, így lassan eljön az ideje az esélylatolgatásnak. Egyelőre még egyik csapat sem mutatta be idei autóját, így az esélyekről is csak homályosan beszélhetünk, de van már valaki, aki tudja, kitől kell idén igazán tartania.


 

A Ferrari spanyol ásza tavaly az utolsó futamon veszítette el a világbajnoki címet, összesítésben négy ponttal maradt el Sebastian Vetteltől. Alonso öt futamgyőzelmet aratott, pedig egyáltalán nem övé volt a legjobb autó. A három éves önkéntes száműzetésből visszatért hétszeres világbajnok Michael Schumacher azonban csapnivalóan szerepelt, egyszer sem állt dobogóra…

„Összesen öt világbajnok lesz idei mezőnyben, közülök Michael lesz a legveszélyesebb! Januárt írunk, ha egy nevet kellene kiemelnem, akkor biztosan Michaelé lenne. Hétszeres világbajnok, semmi sem kell bizonyítania. Tavaly nehéz szezonja volt, de még mindig a bajnokok közé tartozik” – jelentette ki a hispán versenyző a Ferrari téli sítáborában, Madonna di Campiglióban.

Maga a német sztár is derülátó, úgy érzi, a 2010-es „bemelegítő” idény után immár tökéletesen idomult a Mercedes GP-hez. A csapat illetékesei is mindent megtesznek a javulásért, ebben az esztendőben már Schumi kívánságait érvényesítik az autó kialakításában.

„Szuperklasszis! Ha jó lesz a kocsija, akkor bizonyosan esélyes lesz a világbajnoki címre” – tette hozzá a kétszeres vb-első spanyol pilóta.

Fernando Alonso reméli, idén is rendkívül erős lesz a Ferrari, ha pedig így lesz, akkor talán házon belüli csata lesz az összetett verseny első helyéért.

„Remélem, az autónk jobb lesz a többiekénél. Így Felipe lehetne a legfőbb riválisom…Persze, nem kétséges az sem, hogy Sebastian (Vettel) is az esélyesek közé tartozik. Tapasztaltabb lett, bizonyos helyzetekben ez nagyobb nyugalmat ad számára. Jobban versenyez majd, mint tavaly. Ezért lehet veszélyes ránk, de a McLarent is a favoritok közé kell sorolni.”

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu