A Renault-nak nincs pénze Kubicára?

Szerző: shLétrehozva: 2011. szeptember 22. 17:37
Lengyel lapértesülések szerint a Lotus Renault súlyos anyagi problémákkal küszködik, ezért a következő F1-es szezonban csak fizetős versenyzőket alkalmaz. Ez azt jelenti, hogy végleg elveszíti állását a február elején súlyos ralibalesetet szenvedett Robert Kubica.


 

A sports.pl arról ír, hogy a csapat tulajdonosa már nem akar több pénzt utalni, ezért 2012-ben valószínűleg Romain Grosjean és Bruno Senna szerepelhet. Jelenleg Vitalij Petrov és Senna alkotja az istálló kettősét, miután szerződést bontottak a Kubica helyére igazolt Nick Heidfelddel.

A lengyel versenyző rehabilitációja jelenleg is zajlik, hamarosan autóba ülhet. Eric Boullier csapatfőnök nemrég azt mondta, október végéig el kell dőlnie annak, hogy Kubica visszatérhet-e az F1-be.

A Lotus Renault állítólag amiatt kényszerül a fizetős versenyzők alkalmazására, mert sokmillióval tartozik a motorokat szállító és amúgy stratégiai társnak számító Renault Sport F1-nek. Emiatt kell szerepeltetnie Sennát, aki futamonként 300 ezer eurós szponzori pénzt hoz a költségvetésbe.
 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu