Maria Riesch révén a németek örülhettek

Szerző: shLétrehozva: 2009. február 14. 14:14
A franciaországi Val d'Isere-ben zajló alpesi sí-világbajnokságon szombaton a női műlesiklást rendezték. Ezt a német Maria Riesch nyerte, pedig az első futamot követően csak hatodik volt. Azonban a három utolsóként induló versenyző - a francia Aubert, az amerikai Vonn és az olasz Moelgg - kiesett, így az ölébe hullott az arany. A második a cseh Zahrobska, a harmadik a finn Poutiainen lett.


Az első futamban az olasz Manuela Moelgg volt as leggyorsabb, aki kerek 55 másodperc alatt siklott végig a pályán. A vb-n eddig már két aranyat begyűjtő amerikai Vonn 24 századdal, a hazai pályán versenyző francia Aubert négy tizeddel, volt lassabb, de az első tíz versenyző egy másodpercen belülre került, ez tehát nagy izgalmakat igért a második futamra.

Három magyar is rajthoz állt a versenyen, közülük Hellner Szelina szerepelt a legjobban, aki 50. lett, Berecz Anna és Döme Zsófia viszont kiesett.

A második futamban sokáig az olasz Nicole Gius vezetett, ami nem csoda, hiszen 56,18-al ő érte el majdnem a legjobb időt, így aztán a 15. helyről alaposan előre lépett. Végül azonban honfitársa, Karbon előzte meg őt három századdal. Őt meg a finn Poutiainen eggyel.

Mivel az élmezőny elég szoros volt az első futam után, a másodikban pedig közülük néhányan nagyokat rontottak, így ez a trió lépegetett is előre jónéhányat. Végül a német Riesch nemcsak a vezetést vette át, de Gius futamidejét is megjavította egy századdal. A svéd Hansdotter viszont sokat csúszott hátra, a cseh Zahrobska is csak Riesch mögé volt jó.

Már csak hárman voltak hátra, de közülük a hazaiak reménysége, Aubert és a kétszeres világbajnok Vonn is kiesett. Tehát a kérdés: Riesch vagy Moelgg? Sokáig úgy tűnt, hogy az utóbbi, ám nem sokkal a cél előtt ő is kaput tévesztett. Így német aranyérem született ebben a számban, a cseh Zahrobska az ezüstöt, a finn Poutiainen pedig a bronzot szerezte meg.

 

ALPESI SÍ-VB, NŐI MŰLESIKLÁS
1. Maria Riesch (német) 1:51,80
2. Sarka Zahrobska (cseh) +0,77
3. Tania Poutiainen (finn) +1,09
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu