Drámai bukás a sí világbajnokságon!

Szerző: shLétrehozva: 2009. február 4. 19:10
A Val d'Isere-i alpesi sí világbajnokságon szereplő Maria Riesch hatalmasat bukott szerdán, a lesikló edzés során. Igencsak kérdéses számára a folytatás, a műlesikló Világkupa német éllovasa azonban sérülésére ellenére sem változtatna tervezett programján. Vagyis a pénteki kombinációban, a szombati lesiklásban és a jövő szombati műlesiklásban is rajthoz állna. A jókora esés előtt mind a három számban teljes joggal pályázhatott a végső sikerre.


Maria Riesch alighanem a háta közepére sem kívánta volna ezt a balszerencsés szerdai lesikló edzést, hiszen egy váratlan esés következtében a bal térdszalagja megsérült, ráadásul még a hátát is csúnyán beütötte.

Ezzel nemcsak a három további versenyszám aranyesélye szállhat el, hanem még a részvétele is kérdésessé vált. Az irtózatos bukás után ugyan fel tudott állni, és segítség nélkül lekecmeregett a pálya aljára, fájdalmai azonban csaknem enyhültek.

Riesch mindenképpen versenyezne, további szerepléséhez azonban az orvosi stáb hozzájárulása is szükséges.

A Német Sí-szövetség sajtóközleménye szerint folyamatosan kezelik a 24 esztendős klasszist, érdemben azonban csak a röntgenfelvételek után nyilatkozhatnak állapotáról.

A világbajnokság nyitóversenyszámában, a szuper-óriásműlesiklásban nyolcadik lett kedden Maria Riesch, de számára amúgy sem ez volt a vb-program fénypontja. Elvégre a pénteki kombinációban, a szombati lesiklásban és a jövő szombati műlesiklásban is győzelmi esélyei vannak.

Vagy talán csak voltak? Örömkönnyek helyett keservesen zokogott szerda este a német sísport üdvöskéje, talán nem véletlenül.

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu