Armstrong visszatért, lázban Ausztrália

Szerző: shLétrehozva: 2009. január 18. 11:30
A hétszeres Tour de France-bajnok világsztár Lance Armstrong "comebackje" közel százötvenezres közönség előtt kezdődött el a déli féltekén, Adelaide-ben, az ausztrál körverseny helyi idő szerint vasárnap este véget ért kritériumversenyén. Az Adelaide's Cancer Council Classic névre elkeresztelt jótékonysági etap sprintbefutóját a hazai kedvenc Robbie McEwen nyerte, ám a vasárnapi eredményeket nem jegyzik, a hatnapos viadal hivatalosan csak kedden kezdődik. A vasárnapi nappal újra köszönthetjük az amerikai klasszist a profi kerékpársport világában 1274 nap után.


A The Sydney Morning Herald beszámólója szerint mintegy száznegyvenezer néző kísérte figyelemmel az élő legenda visszatérését Adeilaide-ben, amely a vártnál jóval nagyobb médiaérdeklődést is vonzott.

A kedden kezdődő Tour Down Under "beugróját", az ötven kilométeres kritériumversenyt Robbie McEwen nyerte, de így is csak statisztaszerep jutott neki, mindenki Armstrong mozdulatait leste, az újságírók csak úgy itták szavait.

"Nagy élmény itt visszatérni, jó móka lesz. Ami a mai tekerést illeti, biztosra mentem, nem villogtam, inkább meghúzódtam a mezőny hátsó felében. Nagyon vártam ezt a pillanatot, főleg azután, hogy rengeteget készültem rá. Mostmár jöhet az éles verseny."

 

A krónikák mindenesetre megemlítik, mennyire feszült volt a klasszis, korábban is hangoztatta, mennyire veszélyesnek tartotta az éles kanyarokkal teletűzdelt nyitóviadalt, célba érkezésekor örömének adott hangot, hogy nem történt semmilyen baleset vagy incidens a nulladik napon. A sztár 23 másodperc hátránnyal a 64. helyen ért célba.

 

Az ausztrál körverseny kedden indul, a Norwood és Mawson Lakes közötti 140 kilométeres dimbes-dombos etappal Dél-Ausztráliában. Az amerikai hatodmagával a kazah Astana csapat színeiben versenyez a január 25-én, vasárnap véget érő erőpróbán.

 

A négy és fél éve visszavonult legenda - aki 1999 és 2005 között sorozatban hétszer nyerte meg a világ legrangosabb országúti körversenyét - szeptemberben hota nyilvánosságra döntését, jelesül, hogy visszatér a profi kerékpársportba. Ennek hátterében állítása szerint az áll, hogy szeretné jobban ráirányítani a figyelmet a rákbetegség elleni harcra.

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu