Spitzmüller Nyirádon is győzni tudott

Szerző: shLétrehozva: 2008. október 12. 15:20
Spitzmüller Csaba nyerte a Nyirád-ralit, az országos bajnokság hatodik, utolsó előtti futamát. Legnagyobb riválisa, Turán Frigyes, a sorozat második helyezettje a harmadik helyen végzett, ezzel életben tartotta bajnoki reményeit.


Szombat este még Benik Balázs vezette a Nyirád-rali mezőnyét, ám csak egy hajszállal járt Spitzmüller előtt, aki vasárnap azonban ellenállhatatlan volt. A záró napon az első hat gyorsasági szakaszból ötöt megnyert, majd a bő fél perces előnyével ügyesen gazdálkodva az utolsó két szakaszon biztonságosan hozta célba a Mitsubishi WRC-t.

 

„Megtaláltam reggel a gázpedált és ráléptem. Félre a viccel, minden úgy alakult, ahogyan azt elterveztük a mai napra. Tegnap több technikai problémánk is volt, de ma minden óramű pontossággal működött” – nyilatkozta az elégedett győztes a verseny hivatalos honlapjának.

 

Benik Balázs is mindent megpróbált a Ford Focus WRC-vel, de tehetetlen volt. A pilóta sportszerűen el is ismerte, hogy ma nem tudott ellenfele lenni Spitzmüllernek. Már az első kör után látszódott, hogy nagy a hátránya és ha a technika nem hátráltatja az éllovast, nem tudja utolérni.

 

„Ma ennyire voltunk képesek, pokolian gyorsan ment Spici. Összességében a második pozíció is értékes. Be kell látni: a pirosak most gyorsabbak voltak.” – értékelt tömören a korábbi kétszeres bajnok.

 

A harmadik helyen befutó Turán Frigyest tegnap egy defekt hátráltatta, ma pedig a Peugeot turbónyomásával akadtak gondjai. Az utolsó kör előtt csak reménykedett benne, hogy egyáltalán eléri a sümegi célt. Ez végül sikerült neki, sőt még a dobogóra is felállhatott. Ezzel pedig megmaradt az esélye a végső győzelemre.

 

A negyedik helyen az utlosó gyorsaságit megnyerő Aschenbrenner György végzett a Mitsubishivel.

 

A bajnoki cím sorsa így az ob utolsó versenyén, a november 7. és 9. között esedékes Mecsek-ralin dől el: Spitzmüllernek 120, míg Turánnak 111 pontja van.

 

NYÍRÁD-RALI, A 2008-AS ORSZÁGOS BAJNOKSÁG 6. FUTAMA:
1. Spitzmüller Csaba, Kazár Miklós Mitsubishi Lancer WRC 1:16:17,1 óra
2. Benik Balázs, Lukács József Ford Focus WRC + 34,1 mp
3. Turán Frigyes, Benics Kálmán Peugeot 307 WRC + 1:53,9 perc
4. Aschenbrenner György, Pikó Zsuzsa Mitsubishi Lancer EVO + 2:48,6
5. Borsi Gergely, Baranyai László Subaru Impreza S9 WRC + 3:41,4
6. Balogh János, Németh László Mitsubishi Lancer OVI IX + 4:05,99
7. Szabó Gergő, Kerék Balázs Mitsubishi Lancer OVI IX + 4:12,4
8. Balázs József, Szajky István Mitsubishi Lancer OVI IX + 4:20,7
9. Matics Mihály, Vinoczai Attila Mitsubishi Lancer OVI IX + 4:22,1
10. Vizin László, Zsíros Gábor Subaru Impreza S8 WRC + 4:36,8

 

 



 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu