Anand a Csuti SK ellen asztalhoz ülhet

Szerző: MTILétrehozva: 2008. október 21. 09:58
Ha a jelenleg zajló sakk világbajnoki döntő alakulása megengedi, elképzelhető, hogy már a magyar bajnokság második fordulójában, a címvédő Csuti SK ellen asztalhoz ül az Aquaprofit-Nagykanizsa csapatában a világbajnok Viswanathan Anand.


Nádasi Tamás, a klubszponzor tanácsadó cég elnöke a távirati irodának elmondta: az indiai nagymester a tizenegy forduló közül maximum négyben játszik, s eredménytől függetlenül fellépti pénzt kap.

 

„A Kramnyik elleni vb-döntő miatt kicsi az esély, hogy a bajnoki rangadón szerepel Anand, mivel ha rájátszás is lesz, a párosmérkőzés papíron november másodikáig tart, s ezen a napon rendezik a Csuti elleni összecsapást. Persze a párharc előbb is eldőlhet, ha van rá esély, megpróbáljuk elhívni Anandot, aki a német Baden-Baden együttesében is játszik, s ő dönti el, mikor melyik csapat színeiben szerepel” - mondta Nádasi, aki elárulta, hogy egy éve kezdték a tárgyalásokat Ananddal.

 

„A megállapodásban sokat segített Polgár Judit, aki jól ismeri Anandot, s erősítette az indiai kapcsolatot, hogy Sass-Brunner Erzsébet festőnő hagyatékát Nagykanizsán ápolják. Anand megnyerésével a célunk az is, hogy az itthon négy területen piacvezető cégünk Indiában is ismert legyen. A terveink között szerepel jövőre egy Polgár Judit-Anand találkozó létrehozása, amelyen a világ legjobb sakkozónője a világ legjobb sakkozójával mérkőzne.”

 

Anandhoz hasonlóan a spanyol Alexei Shirov is csak pár meccsen szerepel a bajnokságban, Polgár Judit viszont biztosan játszik a Csuti ellen.

 

„Polgár Zsófi is legalább egyszer asztalhoz ül, az ő esetében még nehezebb összeegyeztetni az időpontot, hiszen Kanadából jön haza. Nagy álmunk, hogy ismét együtt szerepeljen a három Polgár-lány, erre jövőre van esély, mivel Zsuzsa várja az ajánlatunkat.”

 

Nádasi Tamás hangsúlyozta, a jelenleg 78 játékost, közte 23 nagymestert soraiban tudó Aquaprofit-Nagykanizsa célja, hogy hosszú távon meghatározó csapat legyen a magyar mezőnyben és jól szerepeljen nemzetközi szinten, azaz a BEK-ben is.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu