Szávay: önbizalmat adott a három siker

Szerző: shLétrehozva: 2009. május 15. 18:40
„Nagyon sok önbizalmat ad ez a hét, három nagyon jó játékos ellen tudtam nyerni. Hiszem, hogy sikerül átmentenem ezt a formát a Roland Garrosra” – mondta Szávay Ágnes, aki a negyeddöntőben búcsúzott pénteken a 4,5 millió dollár összdíjazású madridi tenisztornán. A magyar klasszis három szettben szenvedett vereséget a korábbi világelső Amélie Mauresmótól, de nem keseredett el, rengeteg pozitívumot raktározott el a versenyről.


„A meccs előtt csak a szokásos idegességet éreztem, arra nem gondoltam, hogy negyeddöntő Mauresmo ellen és mit jelenthet a győzelem – jelentette ki saját honlapján (szavayagi.hu) a Vasas teniszezője. - Ma nagyon jól ment az elején, de mentálisan és fizikálisan is fokozatosan elfáradtam. A második játszma elején 1-2 gémet elbuktam, 3:2 helyett 1:4 lett és ő sokkal jobban kezdett teniszezni. Jól szervált, agresszívan játszott, alig hibázott. Ha 2:2 lett volna, akkor teljesen másképp alakul a folytatás, nem kezd el annyira jól játszani. Sajnos én többet hibáztam, amik az elején bementek, ekkor nem.”

Szávay megjegyezte: a vereség ellenére rendkívül pozitív hetet zárt, élvezte a meccseket, a versenyzést.

„Fizikálisan is sokat javultam. Minden mérkőzésemen voltak nagyon jó szakaszok és egyiken sem játszottam rosszul. Pennetta ellen legalább másfél szettig remekül ment. Rezai ellen a harmadik játszma volt szuper – tette hozzá a magyar játékos. - Azarenka ellen az elején nagyon izgultam, nem teniszeztem olyan jól, de aztán nagyon jól kezdtem teniszezni. Irányítottam és az eredmény meg a játék képe is elég sima lett. Salakon még nem játszottunk és ez sokat számított. Mi egészen fiatal korunk óta nagy riválisok vagyunk, ezért is volt annyira értékes a győzelem. Mentálisan jobban elfáradtam, mint fizikálisan, bár a lábam fájt egy kicsit. Igaz az mára teljesen elmúlt.”

Szávay Ágnes azt is elmondta, hogy a Roland Garroson az argentin szépség, Giselo Dulko lesz a párospartnere. A jövő héten ismét hazai környezetben, Budapesten készül majd az év második Grand Slam-tornájára, a francia nyílt teniszbajnokságra.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu