Schmitt Pál marad a MOB elnöke

Szerző: shLétrehozva: 2010. május 20. 11:27
Schmitt Pál annak ellenére marad a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, hogy immár a Parlament elnöki posztját is ellátja – számolt be róla a MOB hivatalos honlapja. A sportvezető ígéri, a rövidesen megalakuló kormány igyekszik majd biztosítani a forrásokat a megfelelő olimpiai felkészüléshez.


 

Schmitt Pál nem fél attól, hogy parlamenti és MOB-elnöki posztját ne tudná összeegyeztetni, és amíg erővel bírja, mindkét pozícióját megtartja.

„Bevallom, az utóbbi napokban nagyon sok változás történt életemben. Egy azonban változatlan, továbbra is hűséges vagyok, ragaszkodom az olimpiai mozgalomhoz” – jelentette ki az olimpiai bizottság honlapján.

A MOB-os kollégákkal való beszélgetés során azt is megerősítette, hogy miután az alkotmányjogászokkal konzultált és sehol sincs leírva, hogy a Parlament és a MOB elnöki tisztsége összeférhetetlen lenne, így, amíg el tudja látni az olimpiai bizottság elnöki tisztét, továbbra is marad.

Erre azért is vállalkozik, hiszen a hazai sportéletben is több szervezeti változás várható, amelyekben a Magyar Olimpia Bizottság elnökeként, az olimpiai mozgalom érdekében tevékenyen részt kíván venni.

A közeljövőt illetően igyekezett megnyugtatni munkatársait, elsősorban a MOB főtitkárát és sportigazgatóját, hogy a megfelelő finanszírozás hiánya miatt jelenleg veszélyben lévő olimpiai felkészülés helyzetében alapvető változás várható. A sportági szakszövetségek számára igyekeznek biztosítani az olimpiai felkészüléshez szükséges forrásokat.

Címkék: mobSchmitt Pál
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu