Rövidpályás úszó ob: Verrasztó Evelyn három aranya

Szerző: MTILétrehozva: 2008. november 14. 19:48
Három országos csúcs is született az V. Allianz rövidpályás úszó országos bajnokság nyitónapján, Százhalombattán. Pénteken Verrasztó Evelyn három számban is diadalmaskodott.


A viadalnak a százhalombattai, vadonatúj uszoda ad otthont, a megnyitón részt vett Gyenesei István sportért felelős önkormányzati miniszter is.

Verrasztó 50 m gyorson a délelőtti előfutamban 25.56 mp-cel úszott országos rekordot, ebben a számban este diadalmaskodott is. A Jövő SC kiválósága 200 m vegyesen és a 4x50 m-es gyors váltó tagjaként is aranyérmes lett.

Rajta kívül még Gyurta Dániel 50 m mellen és Szepesi Nikolett 200 m háton ért el országos csúcsot.

A férfiaknál az idén nagymedencében Európa-bajnok, és az olimpián is kiválóan teljesítő Kis Gergő két aranyérmet gyűjtött. A magyar úszósport legnagyobb klasszisa, Cseh László nem indul az ob-n.

"Kitűnő uszodában kitűnő versenyeket láthattunk" - értékelte a látottakat Kiss László szövetségi kapitány. "Három új országos csúcs és öt korosztályos rekord született ebben a gyönyörű új uszodában. Ha minden közel húszezres városban ilyen létesítmény lenne, még fényesebb jövő állna a magyar úszósport előtt. Az első nap egyébként azt bizonyította, hogy ugyan az olimpia után a legjobbak nagyobb szünetet kaptak, ettől függetlenül mindenki kezdi felvenni a ritmust, és mindenki nagyon odatette magát, hogy ott lehessen decemberben a rijekai Európa-bajnokságon."

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu