Gábor király és Dalma királynő

Szerző: shLétrehozva: 2009. május 16. 19:03
Valószínűleg sokan nem nyertek volna egy kajak-kenus tippmixen, ha előre kellett volna borítékolni a szombati, 500 méteres döntők eredményeit, hiszen jelentősen átíródott a papírforma és még az is, amit a délelőtti középfutamok alapján várni lehetett.


A férfi kajakosok mezőnyében, a láthatóan kirobbanó formában lévő Kucsera Gábor ma sem viccelt, a surranó kilences pályán magabiztos fölénnyel nyerte a versenyt.

„Ma valahogy nagyon gyors volt a pálya, szinte fel sem eszméltem és már át is futottam a célvonalon” – mondta az immáron kétszeres Sun Kupa-bajnok, de aztán sietve távozott, mert mint mondta vár még rá egy páros verseny Kamera oldalán.

Ezüstérmes lett a számban Molnár Péter, aki már az elmúlt évben is, mint Eb-induló megmutatta magát a közönségnek, a bronzérmet pedig Benkő Zoltán szerezte meg, akit szoros versenyben Kammerer és Kökény követett.

A pénteki nyitónap után nagy várakozással tekintett mindenki a kenusok futamára, vajon Vajda Attila csak botlott egyet tegnap vagy még ténylegesen csak év eleji formában van. Attila az előbbi mellett tette le a voksát, hiszen olimpiai bajnokhoz méltó imponáló fölénnyel nyerte a versenyt Sáfrán Mátyás és a szintén fiatal Ludasi Róbert csoportjában nevelkedő Volein Viktor előtt.

„A tegnapi nap után mindenképpen meg akartam mutatni a kapitánynak, hogy még mindig számíthat rám, ugyan kicsit megzavart, hogy öt hibás rajt is volt, de a végén meg tudtam csinálni azt a pályát, amit előre elterveztem”- mondta Vajda Attila az eredményhirdetés után.

Kétségtelen tény, hogy a nap legizgalmasabb döntőjének a női kajakosok futama ígérkezett, hiszen hosszú évek óta, nem volt példa, hogy egyszerre álljon rajthoz a szakág összes klasszis versenyzője.

A lányok aztán szállították is az izgalmakat, hiszen 400 méterhez fél hajón belül érkezett meg Kovács Kati, Kozák Danuta és Paksy Tímea, azonban ekkor a kicsit mögöttük „lépegető” Benedek fantasztikus hajrát indított, amellyel nem kis meglepetésre csak Paksy és Kozák tudott lépést tartani, de ők is csak annyira, hogy Benedek mögött előbbi a dobogó harmadik az utóbbi pedig a második fokát szerezte meg.

„A tegnapi naphoz hasonlóan, azt gondolom ma is tökéleteshez közeli pályát eveztem, remélem ezzel visszatért a „régi Dalma”, aki a mezőnyben is nyugodtan és higgadtan tud versenyezni”- mondta Benedek, aki nem titkolta, hogy meglepte az eredmény.

A kapitány elégedetten nyilatkozott a döntőket követően. Mint elmondta nagyon örül annak, hogy sok fiatal trónkövetelő akadt ma, aki megnehezítette a „nagyok” dolgát. Kiemelte Molnár Pétert, aki láthatóan újra előbbre lépett, de nagyon jónak ítélte Sáfrán Mátyás és Volein Viktor szereplését is, akik méltó ellenfelei voltak az olimpiai bajnoknak. A női döntőről elmondta, hogy sokan kérdezték a futam után, hogy mi történ a klasszisokkal, de mindig azt válaszolta, hogy a dobogó első három fokán is klasszisok voltak, hiszen Benedek már volt e szám világbajnoka és Paksy és Kozák is kiemelkedő eredményeket ért el az utóbbi években.

Vasárnap délelőtt az 500 és 1000 méteres páros döntőkkel folytatódnak a Sun Kupa izgalmai, délután pedig a 200 méteres finálékkal záródik majd a rangsoroló verseny.

Címkék: kajak-kenu
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu