Szuperkupa-győztes a Debrecen

Szerző: shLétrehozva: 2009. július 18. 20:55
Küzdelmes, ám nem túl magas színvonalú mérkőzésen végül 1-0-s győzelmet aratott a magyar labdarúgó Szuperkupa-döntőjében a Debrecen. A Honvéd elleni egyetlen találat Szilágyi Péter nevéhez fűződik, a hajdúságiak csereembere a 83. percben szerezte meg csapatának története negyedik címét.


Egy vihar sújtotta Siófok fogadta a Szuperkupa-finálé két együttesét, a Bajnokok Ligájában vitézkedő Debrecent és az első győzelmére készülő kupagyőztes Budapest Honvédot.

Gyengécske első félidő után - helyzetek szinte nem is voltak a felázott talajon -, egy valamivel pörgősebb és eseménydúsabb második következett.

A Honvéd talán jobban akart, de a 74. percben Benjamin túlságosan is túlpörgött - két lábbal szállt bele az egyik debrecenibe -, ezért azonnal kiállította a játékvezető.

Az emberhátrányba került kispestiek kilenc percig bírták, ekkor Szilágyit ugratták ki a jobb oldalon, a cserejátékos pedig a jobbösszekötő helyéről, 11 méterről a bal felsőbe bombázott.

A háromperces ráadás utolsó pillanataiban Abraham ugyan kilőtte a jobb alsót, ám mivel lesről tette mindezt, a Debrecen negyedik alkalommal - 2005, 2006, 2007 után - szerezte meg a Szuperkupát.

Ezzel némileg kárpótolta szurkolóit a Loki, hiszen tavaly az MTK-val szemben büntetőkkel alulmaradt a döntőben. A hajdúságiak nem mellesleg így holtversenyben a Ferencvárossal a legtöbbször nyerték meg az 1992 óta létező eseményt. 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu