Rendőrök ezrei a Maracana stadionnál

Szerző: MTILétrehozva: 2014. április 11. 22:00
Csaknem 2400 rendőr őrködik majd a nyári, brazíliai futball-világbajnokság döntőjének is otthont adó Rio de Janeiró-i Maracana Stadion körül a június 12-én kezdődő és július 13-án záruló vb teljes ideje alatt. A megerősített szolgálatról Rio állam közbiztonságért felelős hivatala tett bejelentést.


A rendőrök alapvetően a stadion közvetlen közelében és annak környékén teljesítenek szolgálatot, egy részüknek viszont nem a rendfenntartás lesz a feladata: a bejelentés szerint másfélszázan, akik idegen nyelvet is beszélnek, a turisták által leglátogatottabb helyeken és a jelentősebb szállodáknál segítenek az eligazításban.

A biztonsági intézkedések szigorításának alapja, hogy a vb főpróbájának tekintett tavaly nyári Konföderációs Kupát - később meg-megismétlődő - megmozdulások, olykor a rendőri erőkkel lezajlott utcai összecsapások kísérték.

A tüntetéseken számos nagyvárosban, így Rióban is brazilok tömegei tiltakoztak a világbajnokság megrendezése, s általában is a brazíliai korrupciós jelenségek ellen, követelve, hogy az állam inkább az oktatásra és az egészségügyre költsön több pénzt.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu