Megizzadtak a nagyok a vb-selejtezőn

Létrehozva: 2012. szeptember 11. 23:01
Bár egyedül csak Anglia hullajtott pontokat, de Spanyolország vért izzadva, Németország nehezen, Portugália a hajrára belendülve, Olaszország pedig a vártnál kisebb különbséggel győzött a világbajnoki selejtezők keddi játéknapján. Egyedül Franciaország tűnt meggyőzőnek, de a második félidőben átélt egy-két meleg pillanatot.


 

VB-SELEJTEZŐK, KEDDI JÁTÉKNAP:

 

ÖSSZEFOGLALÓK:

Spanyolország: Grúzia biztosra ment, az első perctől 10 emberrel, rettentően makacsul és fegyelmezetten ácsorgott, szúrt-piszkált saját tizenhatosa környékén, így hiába volt végig a címvédőnél a labda, jóformán csak körbe-körbe járatta, kapura szinte egyáltalán nem volt veszélyes. Átjátszani a betonfalat kétszer sikerült, Soldado az első félidőben ziccert hibázott, Soldado a végén nem, ez döntött. Azt ne feledjük, hogy mindkét oldalon volt egy kapufa, és a végén Ramos mentette meg a hispánokat a kínos pontvesztéstől. Döcögősen indult a spanyolok útja a 2014-es trófea felé...

Németország: Az osztrákok 9 veretlen mérkőzéssel a hátuk mögött várták azt a Németországot, amelyet több mint 25 éve nem győztek le, és amely nem tűnt annyira meggyőzőnek az Európa-bajnokság után. Ezen az estén sem volt az, sőt a hazaiak csak magukat okolhatják, hogy nem szereztek pontot. Az első félidőben úgy hat lövésük süvített el a kapu mellett, a hajrában pedig Arnautovic hibázott ziccerben. A vendég gólokat egy szép egyéni akció végén Reus és egy véleményes büntetőből Özil szerezte, a végén pedig szabályosan kivédekezte, kihúzta az Eb-elődöntős a komoly nyomás alatt. Ausztria jó benyomást keltett, bizakodhat, míg a németeknek így vagy úgy, de már hat pontja van.

Olaszország: Nem volt meggyőző, de megvan az első győzelme az Eb-döntősnek, a mérkőzés elején Marchisio indításából Destro engedte a labdát maga elé, majd higgadtan helyezett a hálóba. A későbbiekben azonban gála helyett csend honolt Modenában, a Bulgáriában duplázó Osvaldónak voltak pillanatai. A második félidőben az ifjú Lorenzo Insigne vitt színt a játékba, mielőtt a végén Pirlo szögletéből a röviden Peluso intézte el a 2-0-s győzelmet Málta ellen.

Anglia: Moldova nagyszerű játékkal való kiütését követően keményebb fába vágta fejszéjét a rengeteg játékosát nélkülöző hazai együttes, amely korán bajba került Ukrajna ellen. Az első öt percben teljesen beszorult, megúszott egy kapufát aztán lassan ébredezett. Ezt bombagóllal bosszulták meg a vendégek, akik egyúttal az Európa-bajnoki vereségért (amely Kassai Viktor hibájával jött össze) is visszavágtak... Egészen a hajráig jól tartották magukat, ott a fokozódó nyomásban egy büntetővel egyenlítettek a Háromoroszlánosok, amely nagyjából reális végeredményt alakított ki.

Franciaország: Végigtámadta az első félidőt a Benzemával és Giroud-val egyszerre kezdő vendéglátó, ám a gólokat a másodikban szerezte. Az első Ribéry előkészítését dicséri, a második Jallet fantasztikus technikáját, míg a harmadik ismét Ribéryt, ezúttal szépen emelt balról a kapus felett a hálóba. A gallok a nehéz finnországi győzelmet követően sokkal jobban játszottak, végig uralták a mérkőzést (csak akkor rezgett kicsit a léc, amikor egy kihagyott büntetőből Putsila szépített és egy ideig 2-1 volt az állás) és megérdemelten állnak 6 ponttal két kör után.

Portugália: Eleinte „spanyol szindrómában" szenvedtek Ronaldóék azzal a különbséggel, hogy az előző körben az izraeliektől pontot csenő azeriek nem csak grúz módra védekeztek, hanem többször kontrából veszélyeztettek. Aztán a második félidőben győzött a túlerő, a három gólból kettőben volt szerepe az aranylabdásnak, ő volt az, aki az első és a második előtt lőtt, illetve fejelt, míg a harmadiknál Joao Moutinho szögletéből Bruno Alves védhetetlenül bólintott a hálóba. A luzitánok a két leggyengébb láncszemet letudták, és tartják a lépést az Izraelben nyert Oroszországgal.

HIVATALOS KEZDŐCSAPATOK:

Anglia: Hart - Johnson, Jagielka, Lescott, Baines - Milner, Gerrard, Lampard, Oxlade-Chamberlain - Cleverley - Defoe.

Franciaország: Lloris - Jallet, Mapou, Sakho, Evra - Cabaye, Mavuba, Capoue, Ribéry - Giroud, Benzema

Hollandia: Stekelenburg - Van Rhijn, Vlaar, Martins Indi, Willems - Strootman, Clasie, Sneijder - Narsingh, Van Persie, Robben.

Németország: Neuer - Lahm, Hummels, Badstuber, Schmelzer - Khedira, Kroos - Müller, Özil, Reus - Klose.

Olaszország: Buffon - Cassani, Barzagli, Bonucci, Peluso - Marchisio, Pirlo, Nocerino - Diamanti - Destro, Osvaldo.

Portugália: Patrício - Pereira, Pepe, Bruno Alves, Coentrão - Veloso, Moutinho Meireles - Nani, Ronaldo, Postiga

Spanyolország: Casillas - Arbeloa, Piqué, Ramos, Jordi Alba - Busquets, Xabi Alonso, Xavi - Iniesta, Silva, Soldado.

ÉLŐ KÖZVETÍTÉS:

23:10: Ezzel véget ért egész estét közvetítésünk, köszönjük figyelmeteket!

23:09: Vége, 3-0-ra nyert Portugália.

23:02: Már 3-0 Portugáliának. Moutinho ívelte be jobbról a szögletet, amelyet Bruno Alves bólintott a léc alá a röviden.

22:59: Heldér Postiga kotorta be a labdát közelről Ronaldo fejeséből, így 2-0 a portugáloknak (85. perc).

22:55: Vége, Anglia-Ukrajna 1-1, míg Franciaország-Fehéroroszország 3-1.

22:46: Ronaldo elintézte, így kiváló indításból balról bepasszolta Coentraónak, aki az üres kapura hagyta ki védője szorításában. Érik a második portugál gól, de még várni kell rá.

22:45: Gerrard lépett be hátulról ellenfelének, nem volt szándékos, semmi különös, csak már volt sárgája. Piros.

22:43: Büntetőt kapott Anglia! Welbeck kapta a labdát üresen át próbálta emelni védőjén, aki egyértelműen kezezett. Lampard nem kegyelmezett és felvarrta a jobb felső sarokba a labdát. Öt perc van még hátra. 1-1

22:38: Kevés szó esett eddig Portugáliáról, amely küzdött Azerbajdzsánnal, de immár vezet, Ronaldo lőtt balról a kapura, a labda megpattant két emberen, mielőtt a jobbról érkező Varelához pattant, aki behelyezte. 1-0. Londonban közben kapufa, Welbeck pöckölte rá közelről, a kapusnak esélye sem lett volna.

22:37: Már 3-1 a franciáknak, Ribéry került a védők mögé a bal oldalon, majd senkitől sem zavartatva emelte be a kapus felett a labdát, eldőlni látszik a mérkőzés. Nyolc perc van hátra. Eközben az angolok csak kínlódnak...

22:26: Vége! Ausztria-Németország 1-2. Zsinórban nyolcadik mérkőzését nyerte a Nationalelf a szomszéd ellen.

22:25: Franciaország-Fehéroroszország 2-0. Jallet óriási, de óriási gólt lőtt, mégpedig jobbról, jó 20 méterről, éles szögből. A labda a felső lécről pattant be a hálóba. Nagyszerű megmozdulás.

22:22: Miközben Arnautovic 12 méteres lövését nyelte el Neuer, Benzema teljes ziccerben nem tudott levenni egy nehéz indítást a levegőből. A portugálok egyébként folytatták.

22:19: Arnautovic ajtó-ablak helyzetben rontott a 87. percben, senki nem zavarta, az ötösről kellett volna bepasszolni a labdát. Hős lehetett volna a korábban Balotellihez hasonlítgatott támadó. Szorongatják a németeket.

22:15: Ukrán kontrából jött a beadás, a bal oldali labdát Jagielka éppen fölé tisztázta, majd a szögletből Hart kezébe fejeltek. Előtte Gerrard veszélyes helyről, jobbról beívelt szabadrúgását takarították el a vendégek. Eközben az osztrákok nyomnak, a németek pedig igyekeznek kihúzni Bécsben. A franciák elégedetten passzolgatnak.

22:09: Löw rettentően elégedetlen, és jogosan, mert nem játszanak jól a németek, ahogyan az angolok is csak küzdenek az ukránokkal, a második félidőből nyolc perc telt el, de komolyabb veszélyt még nem okoztak.

22:08: Huntelaar is bevette a magyar kaput. 1-4. Részletek...

22:04: Francia védelmi hibát kis híján Rodionov használta ki, de balról leadott lövését Lloris fogta ziccerben. Aztán egy bal oldali beadás okozott riadalmat a hazai kapunál, ám nem sokkal később már vezetnek a gallok! Ribéry gurította vissza jobbról, Capoue érkezett és jobb belsővel a jobb alsóba helyezett. Franciaország-Fehéroroszország 1-0.

22:03: Folytatták az angolok és a franciák, a portugálok épp szünetre vonulnak Azerbajdzsán ellen (0-0), eddig nem rossz Berti Vogts legénysége, amely úgy látszik, hogy nem véletlenül viccelte meg Izraelt pénteken.

21:56: Néhány részeredmény a 2. félidőből: Szlovákia-Liechtenstein 1-0, Magyarország-Hollandia 1-3, San Marino-Montenegró 0-3, Svájc-Albánia 2-0, Svédország-Kazahsztán 1-0, Szerbia-Wales 4-1, Ausztria-Németország 1-2, Belgium-Horvátország 1-1, Észak-Írország-Luxemburg 1-0, Görögország-Litvánia 0-0, Lengyelország-Moldova 1-0, Olaszország-Málta 1-0

21:54: Portugália "spanyol szindrómától" szenved, folyamatosan támad, de egyelőre az azeriek állják a sarat, mégpedig nem is olyan betonvédekezéssel, mint a grúzok tették. Közben szépítettek az osztrákok, egy jobbról, az alapvonalról erőből belőtt labdát Jujuzovic pofozta be a hosszúba védőjével a nyakán. Ausztria-Németország 1-2.

21:48, HUN-NED: Már kettővel vezet Hollandia. Részletek...

21:47: Félidőben: Anglia-Ukrajna 0-1 (két perc ráadás után), Franciaország-Fehéroroszország 0-0 (egy perc hosszabbítás után), míg a portugálok 0-0-ra állnak az azeriek ellen a 30. percben.

21:43: Müller harcolt ki véleményes büntetőt a németeknek éppen a tizenhatoson belül, amelyet Özil a bal alsóba vágott, hiába vetődött jó irányba a kapus. Eldőlni látszik a mérkőzés Bécsben. 0-2.

21:38: Óriási góllal vezet Ukrajna! Konopjanka húzott balról befelé, majd jobbal borzalmasan kilőtte a bal felsőt. Hart nem foghatta. A franciák nagyon nyomnak, az imént a gólvonalról tisztáztak a fehéroroszok, akik eddig megúszták.

21:34: Gerrard beadásából a leshatáron lévő Cleverley hibázott óriási helyzetben. Majdnem vezettek az angolok. Párizsban Benzema 22 méteres lövése megpattant a sorfalon, épp elkerült a jobb felsőt. A németek a második félidőt kezdték.

21:30: Az elmúlt percekben nem sok történt, a piros-zöldben szereplő portugálok a 17. percben járnak (0-0), az angolok a 37.-ben (0-0), míg a franciák a 33.-ban (0-0), az olaszok a félidőben 1-0-ra vezetnek.

21:24: Vége, nyertek a spanyolok 1-0-ra, rettentően nehéz szülés volt, Ramos a végén óriásit mentett. A franciák eddig veszélyesen jönnek előre, de a kapunál nem voltak veszélyesek. Legutóbb Ribéry lefordulásából Giroud-t kereste beadásával, de a kapus vetődve szedte össze a labdát. Az angolok második szögletüket rúgják, Milner harcolta ki.

21:18: Hat perc a ráadás a grúz-spanyolon, közben a semmiből Reus megszerezte a németek vezetését éppen a szünet előtt (balról cikázott befelé, majd jobbal lőtte ki a jobb alsót). Az angolok eddig semmit sem mutattak 20 perc alatt.

21:13: Vezet Spanyolország (87.), Soldado lőtte be középről egy jobbos beadásból. Az angolok továbbra sem tudnak kibontakozni, a franciák egyelőre nem igazán veszélyesek Giroud-val és Benzemával egyszerre a pályán, míg az osztrákok immár hatodik lövésüket jegyezték nem sokkal a kapu mellé. Elkezdték a portugálok.

21:05: Huszjev jobb oldali beadása megpattant és Hart felett a lécet érte, de nem csak ezt úszták meg az angolok, hanem totálisan beszorultak az első öt percben. Spanyolország épp most küldte Fabregast, az olaszok 1-0-ra vezetnek, a franciák egyelőre 0-0-ra állnak.

20:59: Elkezdték az angolok (tiszta fehér mezben vannak, kékben az ukránok), a spanyolok az utolsó 15 percet indították el a hosszas ápolást követően. Ott passzolgatnak, de semmi több, igazából nem veszélyesek.

20:53: Olaszország Destro góljával már az 5. percben vezet, közben a spanyolok tovább gyűrik a grúzokat, Loria kapus 5 perce fetreng a földön és valószínűleg nem tudja folytatni, míg a németek két helyzetet is kihagytak, de az osztrákok már öt lövésnél járnak, egyik sem volt messze Neuer kapujától.

20:45, ITA-MLT: Elkezdték az olaszok is.

20:44, AUT-GER: Klose került ziccerbe, de kihagyta a kapussal szemben.

20:41, HUN-NED: Máris magyar egyenlítés. Részletek...

20:40: GEO-ESP: Amisulaisvili találta el jobbról a jobb kapufa tövét. Majdnem grúz vezetés!

20:37, HUN-NED: Máris vezetnek a hollandok Budapesten! Részletek...

20:36, GEO-ESP: Először volt dolga Casillasnak, az sem komoly, majd először lőttek szögletet a grúzok - veszélytelenül.

20:35, GEO-ESP, AUT-GER: Folytatták a spanyolok, közben elkezdték a németek Bécsben (pirosban az osztrákok, fehér-feketében a németek!

20:31: További mérkőzések: az oroszok 3-0-ra, míg Ciprus 1-0-ra vezet a 75. percben Izrael és Izland ellen, Norvégia frissen egyenlített Szlovénia ellen, míg 1-1-re áll a bosnyák-lett az első félidőben.

20:21, ROM-AND: Románia 2-0-ra vezet a szünetben Andorra ellen, Lazar gólja után Torje volt eredményes.

20:17, GEO-ESP: Félidő, a végén már nagyon nyomtak a spanyolok, de egyelőre 0-0.

20:15, GEO-ESP: Loria ziccert fogott Soldado jobbos lövéséből (Xavi először tudta átpasszolni a  védelmet).

20:14, GEO-ESP: Silva 20 méteres lövését szedte ki Loria a bal felsőből.

20:13, ENG-UKR: Itt a hivatalos angol kezdő: Hart - Johnson, Jagielka, Lescott, Baines - Milner, Gerrard, Lampard, Oxlade-Chamberlain - Cleverley - Defoe. (Terryt tehát Jagielka helyettesíti, nem Cahill).

20:11, GEO-ESP: Soldadóhoz eljutott a labda, bele tudott kotorni, de mellé gurult a labda Loria kapus érintésével. Amúgy meg les volt.

20:10, GEO-ESP: Közben folytatják a spanyolok a harcot a grúz fallal, nem sok sikerrel, kilencen tömörülnek a félpálya felén.

20:08: Megvan a magyar-holland hivatalos kezdője is, részletek itt!

20:03, AUT-GER: A német válogatott hivatalos kezdőcsapata: Neuer - Lahm, Hummels, Badstuber, Schmelzer - Khedira, Kroos - Müller, Özil, Reus - Klose (Kroos az, aki pótolja Bastian Schweinsteigert, míg elöl Klose helyettesíti Gomezt.)

20:00, GEO-ESP: Olyan, mintha 10 emberrel lennének a spanyolok, hiszen Soldado elveszik az öt védő között, labdába alig ért.

19:57, GEO-ESP: Kapufaaaa! Silva 22 méteres átlövése kissé balról a bal kapufát találta telibe. Ez megúszta Loria!

19:50, GEO-ESP: Nagyon felszívták magukat a grúzok, akik kőkeményen, öt védővel, előttük közvetlenül négy középpályással tömörülnek a kapu elé. Nem lesz egyszerű a címvédőnek...

19:41, GEO-ESP: Egyelőre masszív a grúz csapat, egy veszélyes Ramos-fejes már volt szögletből, Loria elnyelte.

19:31, GEO-ESP: Elkezdték Tbilisziben, piros-kékben a spanyolok, tiszta-fehérben a hazaiak. Máris elkezdődött a spanyol passzjáték, a hazaiak nyomozzák a labdát.

19:20, ISR-RUS: Oroszország Kerzsakov és az első válogatott gólját szerző Kokorin révén már 20 perc után 2-0-ra vezet Izraelben.

19:00: Előzetes: Ausztria-Németország - 20:30 óra

  • A németek amennyire jól selejteztek az Európa-bajnokságra, annyira szenvednek 2012-ben, ami kitűnik, hogy 10 idei mérkőzésükből csak Izrael, Portugália és legutóbb a Feröer-szigetek ellen úszták meg kapott gól nélkül.
  • Svájc ötször, Argentína emberelőnyben háromszor, Olaszország, Franciaország és Görögország kétszer, Dánia, Hollandia is betalált. Joachim Löw többször kísérletezett, de 10 mérkőzésen 16 kapott gól kifejezetten sok!
  • A védelemben a robbanékonysággal és a kiszámíthatósággal van a baj, a két szélsőhátvéd szívesen feljár támadni, de vissza már nem mindig érnek.
  • Az sem mellékes, hogy Gomez és Schweinsteiger kimarad, még akkor sem, ha főleg utóbbi pótlására rengeteg fantasztikus alternatíva van.
  • Az osztrákoknál a rutinos Linz és Wallner, továbbá Scharner és Hoffer sem játszik.

18:45: Megvan a hivatalos spanyol kezdőcsapat: Casillas - Arbeloa, Piqué, Ramos, Jordi Alba - Busquets, Xabi Alonso, Xavi - Iniesta, Silva, Soldado. (Itt a meglepetés, hogy Torres és Villa helyett az Európa-bajnokságról lemaradt valenciai támadó szerepel a támadósorban, amúgy ez a kezdőt jósolták.)

18:40: Előzetes: Grúzia-Spanyolország - 19:30 óra

  • A grúzok a 2012-es Eb-selejtezők során öt fordulón át veretlenek voltak, de végül a másik öt meccsen négy vereséggel az utolsó előtti 5. helyen zártak a görög-horvát-izraeli-lett-máltai hatosban.Hazai pályán Törökország 3-1-re, Görögország 2-1-re, Olaszország 2-0-ra, Írország 2-1-re verte, hogy a nagyobb csapatokat említsem, míg Izraellel 0-0 jött össze, Horvátországot pedig legyőzte 1-0-ra. Legutóbb, és ettől hangos a grúz sajtó az erősebbnek tartott fehéroroszoket verte 1-0-ra pénteken.
  • A hazai keret teljes, a vendégeknél Casillas, Ramos, Xavi és Iniesta mind visszatér, miután pihenőt kapott Szaúd Arábia ellen. David Villa góllal tért vissza, de ettől függetlenül Fernando Torres kezdhet.
  • A hipermodern nyugati körülményekhez szokott európai topcsapatok gyakran panaszkodnak a pálya minőségére, a talajra, ha kelet felé veszik az irányt. Ezúttal a grúzok közlése szerint a spanyol delegáció teljesen elégedett a gyepszőnyeggel.

 

18:40: A teljes keddi program:
Ciprus-Izland, 19:00 óra
Izrael-Oroszország, 19:00 óra
Grúzia-Spanyolország, 19:30 óra
Románia-Andorra, 19:30 óra
Bosznia és Hercegovina-Lettország, 20:00 óra
Bulgária-Örményorság, 20:00 óra
Norvégia-Szlovénia, 20:00 óra
Törökország-Észtország, 20:00 óra
Szlovákia-Liechtenstein, 20:15 óra
Magyarország-Hollandia, 20:30 óra
San Marino-Montenegró, 20:30 óra
Svájc-Albánia, 20:30 óra
Svédország-Kazahsztán, 20:30 óra
Szerbia-Wales, 20:30 óra
Ausztria-Németország, 20:30 óra
Belgium-Horvátország, 20:45 óra
Észak-Írország-Luxemburg, 20:45 óra
Görögország-Litvánia, 20:45 óra
Lengyelország-Moldova, 20:45 óra
Olaszország-Málta, 20:45 óra
Anglia-Ukrajna, 21:00 óra
Franciaország-Fehéroroszország, 21:00 óra
Skócia-Macedónia, 21:00 óra
Portugália-Azerbajdzsán, 21:15 óra

 

18:30. Az SH már meg is tippelte az első kettő sorrendjét csoportonként! Mi a véleményed? A-csoport: Belgium, HorvátországB-csoport: Olaszország, DániaC-csoport: Németország, SvédországD-csoport: Hollandia, MagyarországE-csoport: Svájc, NorvégiaF-csoport: Oroszország, PortugáliaG-csoport: Bosznia-Hercegovina, GörögországH-csoport: Anglia, UkrajnaI-csoport: Spanyolország, Franciaország

Megj.: a csoportgyőztesek automatikusan kvalifikálják magukat, a legjobb nyolc második helyezett pedig pótselejtezőt játszhat a kijutásért. A magyarok Andorrában rajtolnak el ma este 20:30-kor.

 

EURÓPAI VB-SELEJTEZŐK, A CSOPORTBEOSZTÁS:
A-CSOPORT B-CSOPORT C-CSOPORT
Horvátország Olaszország Németország
Szerbia Dánia Svédország
Belgium Csehország Írország
Skócia Bulgária Ausztria
Macedónia
Örményország Feröer-szigetek
Wales
Málta Kazahsztán




D-CSOPORT E-CSOPORT F-CSOPORT
Hollandia Norvégia Portugália
Törökország Szlovénia Oroszország
Magyarország Svájc Izrael
Románia Albánia Észak-Írország
Észtország Ciprus Azerbajdzsán
Andorra Izland
Luxemburg




G-CSOPORT H-CSOPORT I-CSOPORT
Görögország Anglia Spanyolország
Szlovákia Montenegró Franciaország
Bosznia-Hercegovina Ukrajna Fehéroroszország
Litvánia
Lengyelország Finnország
Lettország Moldova Grúzia
Liechtenstein San Marino

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu