Így lesz egy focista kokainfüggő

Szerző: SHLétrehozva: 2012. december 13. 13:59
Az egykori holland válogatott szélső, Andy van der Meyde a The Timesnak elmesélte azt azt lefelé tartó utat, amire az Evertonnál került. Megcsalta feleségét, összeveszett edzőjével, David Moyes-szal, és ezt nem tudta kezelni: a kokainhoz és az alkoholhoz fordult, így harminc évesen csapata sem maradt.


 

A most 33 éves középpályás 2005-ben igazolt az Everton csapatába az Internazionaléból, de liverpooli évei nem úgy alakultak, ahogy szerette volna, ugyanis nagyon gyorsan megromlott a kapcsolata David Moyesszel, a klub menedzserével.

A gondok 2006-ban kezdődtek, amikor a játékost bevitték a kórházba, mert állítólag egy liverpooli bárban tettek valamit az italába, nem sokkal később pedig elrabolták a kutyáját. A játékos a The Timesnak most bevalotta, hogy akkor egy lefelé ívelő spirálba került.

"Amikor az Ajaxnál játszottam, egy korty alkoholt nem ittam - mondta Van der Meyde. - Ugyanez volt a helyzet az Internél. Ha a csapattársaim elmentek egy klubba, én nem, mert azt se tudtam, hol vannak ilyenek. Ez az Evertonnál megváltozott."

"A legnagyobb hiba az volt, hogy megcsaltam a feleségem. Innentől kezdve a menedzserrel való kapcsolatom is lejtmenetet vett. Igazából minden más is az életemben."

Bár kétmillió fontért vették, Van der Meyde mindössze húsz meccsen játszott az Everton csapatában, kegyvesztett lett, és 2009-es távozása után nem is talált magának klubot. Ezt a szituációt sem tudta kezelni, és a drogokhoz fordult. "Elkezdtem kokainozni" - valotta be.

Pár hónap múlva azonban magához tért. "Magamra néztem, és azt kérdeztem: mit csinálok? Arra gondoltam, ha Liverpoolban maradok, az meg fog ölni. Haza kellett térnem. Így mindent magam mögött hagytam, visszatértem Hollandiába, és három napon belül aláírtam a PSV-hez."

A 18-szoros holland válogatott Andy van der Meyde ma az amatőr ligában játszik.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu