Guardiola és a Bayern: mi igaz ebből?

Szerző: SHLétrehozva: 2013. január 15. 10:28
Hétfőn a Sky Italia információira hivatkozva szinte az egész külföldi médiában elterjedt a hír, hogy Josep Guardiola nyártól a Bayern München vezetőedzőjeként dolgozik tovább. Állítólag a két fél már meg is egyezett. Érvek és ellenérvek.


 

A Sky Italia úgy tudja, Josep Guardiola, a Barcelona egykori sikeredzője a következő szezontól a Bayern München csapatát irányítja majd. Guillem Balague, az egyik legismertebb és legjobban informált futballszakíró szerint ez az egész viszont egyszerűen nem igaz, és a német csapat honlapján sem lehet semmilyen információt találni arról, hogy legalább tárgyalások vannak-e.

Ráadásul a Bayern kispadján az elismert Jupp Heynckes ül, aki 2011 nyarán harmadszor vette át a gárda irányítását, és idén csak úgy hasít a csapattal. A Bundesligában magabiztosan állnak a tabella élén, eddig szinte átgázoltak mindenkin. A keret rendkívül egységes, nagyon stabil, és már a riválisaik is a bajnoki címüket vízionálják. A Bajnokok Ligájában pedig ott vannak a legjobb 16 között, ahol az angol Arsenal lesz az ellenfelük.

Ugyanakkor tény: a 67 éves Heynckes szerződése nyáron lejár, és még nem hosszabbított. A Kicker információi szerint a felek tárgyalnak, de a szakember ezt nyilván annak függvényében szeretné megtenni, hogy a 2012/2013-as szezonban végül mire lesz képes a csapat. Márciusra ígérte a választ Karl-Heinz Rummenniggének, a Bayern München elnökének. Ebből a szempontból indokolatlannak tűnik edzőt váltani éppen most.

Ugyanakkor Josep Guardiola már jelezte, hogy a következő szezont egy nagycsapat kispadjánn szeretné elkezdeni, a fiatalokra alapozó, meghatározó játékosokat kinevelő müncheni klub eszemeisége pedig még illik is hozzá.

Az is bizonyos, hogy a piacon jelenleg ő legkeresetteb edző, a hírek szerint Roman Abramovics 54 millió fontot fizetne neki, ha három évre aláírna a Stamford Bridge-re, a The Sun pedig a napokban azt írta, "száz százalék", hogy a tréner nemsokára aláír az angol bajnoki címvédő Manchester Cityhez.

Nagyot nyom a latban, hogy a Guardiola-Bayern házasságot maga Guillem Balague, korunk egyik legismertebb futball-szakírója és bennfentese is cáfolta a Twitteren, és kategorikusan kijelentette: Guardiola SENKIVEL nem egyezett meg. Még.

Ettől persze még a Bayer-ügy lehet, hogy nagyon is komoly, és lesz belől valami, de egyvalami egyértelműen kiderül a Sky Italia információiból: a Josep Guardiolaért folytatott versenyfutás már a finis előtti kanyarba ért.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu