Elhunyt az 58-szoros ecuadori válogatott

Létrehozva: 2013. július 29. 17:08
Mindössze 27 éves korában elhunyt Christian Benítez a katari el-Dzsais 58-szoros ecuadori válogatott focistája.


A hírt az ecuadori Labdarúgó-szövetség és klubja is megerősítette, amelyben ráadásul frissen, vasárnap mutatkozott be. Természetesen átment az orvosi vizsgálatokon és a mérkőzést követően sem voltak egészségügyi panaszai.

A halálának okát hivatalosan nem jelentették be, egyelőre egymásnak ellentmondó értesülések láttak napvilágot. Ügynöke, José Chamorro az ecuadori nemzeti TV-nek, a Gamának azt mondta, hogy gyomorproblémákkal szállították a játékost kórházba, ahol szívinfarktus végzett vele. A Marca szerint szintén ez oltotta ki életét.

Benítez támadó, hazája egyik legjobbja volt. Megfordult Latin-Amerikában, Angliában a Birmingham City színeiben a Premier League-ben is szerepelt. Az elmúlt hetekben visszatéréséről szóltak a hírek a szigetországba, de végül Katart választotta, ahova igen szép, 11,7 millió eurós összegért szerződött a mexikói CF Américától.

A válogatottban 58 mérkőzésen 24-szer volt eredményes.

A jelenleg talán legismertebb ecuadori, a Manchester Unitedet erősítő Antonio Valencia így reagált: „Miért most, testvér? Isten veled és a családoddal van." A szomszédos ország, Kolumbia csillaga is jól ismerte a kiváló csatárt, ő is kifejezte együttérzését: „Micsoda szomorú hír! Őszinte részvétem, hiányozni fogsz nekünk, Chucho!"

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu