KAPCSOLÓDÓ CIKKEK - "VIKTORIJA_AZARENKA"
Azarenka feltámadt, győztes rajt 2013. október 22. 19:18 Egy hónap után ismét meccset nyert a világranglistán második Viktorija Azarenka, aki Sara Erranit győzte le az isztambuli WTA-világbajnokság keddi nyitányán. Az elején semmi sem ígért fehérorosz diadalt, de az olasz lány három szettlabdát is rontott 5:2-nél, innen sikerült rövidítésre mentenie Azarenkának, akinek a második játszmában már sokkal könnyebb dolga volt. A Vörös csoportban szinte átgázolt ellenfelén Serena Williams, csak négy játékot engedélyezett Angelique Kerbernek (6:3, 6:1).
 
Azarenkára rá sem lehet ismerni 2013. szeptember 30. 16:24 Tokió után Pekingben is rögtön a rajton elcsúszott a világranglista-második, címvédő Viktorija Azarenka magyar idő szerint hétfő délután. A fehérorosz lány jelenleg árnyéka korábbi önmagának, 15 kettőshibát ütött, 44 ki nem kényszerített hibával zárta a mérkőzést, így kis túlzással az ölébe hullott a győzelem a német Andrea Petkovicnak (6:4 2:6 6:4).
 
Megizzasztották Azarenkát 2013. június 1. 15:42 Megszenvedett a nyolcaddöntőbe jutásért a harmadik kiemelt, Viktorija Azarenka a Roland Garroson, a francia Alize Cornet ellen (4:6, 6:3, 6:1). A múlt héten Strasbourgban győztes Cornet azonban csak ráijeszteni tudott a fehéroroszra, a döntő szettre már elhagyta ereje. Azarenka a korábbi bajnok, olasz Francesca Schiavonéval meccselhet a legjobb nyolc közé jutásért. Ha ott is nyerne, azzal eddig legjobb RG-produkcióját ismételné meg.
 
A női tenisz álomdöntője Rómában 2013. május 18. 17:26 Serena Williams és Viktorija Azarenka is szettveszteség nélkül kvalifikálta magát a római premier salaktorna vasárnapi döntőjébe, ahol ötödik alkalommal találkozik egymással a két sztár. Az amerikai világelső a román Simona Halepet verte imponáló magabiztossággal, a fehérorosz a női torna első olasz elődöntősét, Sara Erranit. A második kiemelt Marija Sarapova pénteken visszalépett a küzdelmektől.
 
Most akkor ki a tenisz királynője? 2013. február 17. 18:52 Hosszú évek óta először nyert Serena Williams ellen Viktorija Azarenka, akit fűthetett a bosszúvágy két nappal azután, hogy biztossá vált, az amerikai elveszi tőle a világelsőséget. A fehérorosz lány 7:6, 2:6, 6:3-ra diadalmaskodott a dohai döntőben, és pályafutása során másodszor tudta megvédeni címét a WTA-sorozatban.
 
Fehérorosz győzelem a gigászok csatáján 2012. október 7. 17:48 A világranglista első és második helyezettje csapott össze a 4,8 millió dollár összdíjazású pekingi WTA-torna döntőjében, a mérkőzés ennek ellenére egyoldalú képet mutatott: az első kiemelt Viktorija Azarenka 6:3, 6:1-re győzte le Marija Sarapovát. A fehérorosz lány az első szettben háromszor is brékelt, míg a másodikban gyorsan 3:0-ra elhúzott - nem is férhet kétség győzelme jogosságához. Az idén ez volt az ötödik egymás elleni meccsük, ebből négyszer Azarenka diadalmaskodott, többek között az Australian Open döntőjében és a US Open elődöntőjében. WTA-tornát március után nyert ismét, röpke másfél óra alatt elintézte jobb sorsra érdemes ellenfelét. Először végzett elsőként a kínai főrávosban.
 
Világelsőt csinálhat áldozatából Serena 2012. július 5. 17:28 A címvédő után a korábbi világelső Viktorija Azarenkát is kiejtette Serena Willams, aki a 24. ászával zárta le a mérkőzést, és pályafutása során hetedszer kvalfikálta magát egyesben a wimbledoni döntőbe 6:3, 7:6 (8-6), ahol Agnieszka Radwanskával találkozik. Azarenkának nem marad más, minthogy legyőzőjének szurkoljon a szombati döntőben, hiszen ha az amerikai nyer, akkor ismét a fehérorosz lesz a világelső. Ellenkező esetben (ha karrierje első GS-döntőjében nyerni tud), akkor Agnieszka Radwanska ugrik az élre...
 
A világelső már Serenára feni a fogát 2012. május 12. 17:11 Serena Williams és Viktorija Azarenka játssza a döntőt a madridi kék salakon a 3,8 millió dollár összdíjazású WTA-tornán. A kilencedik kiemelt amerikai lányt az első szettben még megszorongatta a cseh Lucie Hradecká, a másodikra viszont teljesen kipukkant, és játékot sem nyert. A világelső fehérorosz ellen várhatóan jóval nagyon csatára kényszerül, még akkor is, ha eddigi hét egymás elleni meccsükből csak egyet vesztett el. Legutóbb tavaly a US Openen találkoztak, a legjobb 32 között, 6:1, 7:6-ra győzött a 30 éves Serena. Attól természetesen óvakodnánk, hogy leírjuk a világranglista vezetőjét, főként annak tükrében, hogy 2012-ben már négy címet is begyűjtött, szemben soros ellenfele egy végső győzelmével. A kellő tiszteletet megadja a 22 éves klasszis: „A világ egyik legjobb teniszezője (Serena), az egyik legkeményebb ellenfél a mezőnyben. A korábbi meccseink nem mérvadók, a többségükön jóval fiatalabb voltam. Ez most egy egészen más sztori" - fogalmazott a minszki hölgy.
 
Eddig bírta az új királynő, kiütötték 2012. március 29. 09:18 Megszakadt Viktorija Azarenka 26 mérkőzésen át tartó veretlenségi sorozata, a női tenisz-világranglista vezetője a miami szuper Grand Prix negyeddöntőjében 6:3, 6:3-ra kikapott a francia Marion Bartolitól. A döntőbe jutásért Bartoli azzal az Agneska Radwanskával találkozik, aki Venus Williamset búcsúztatta meglepően simán (6:4, 6:1). A férfiaknál összejött a Nadal-Murray álomelődöntő, a skót szetthátrányból fordítva verte Tipszarevicset (4:6, 6:3, 6:4), a spanyol a francia Tsongánál, közel háromórás csatában bizonyult jobbnak, 6:2, 5:7, 6:4-re nyert.
 
Elődöntős Kvitova és Azarenka 2011. október 28. 11:02 Az idei, wimbledoni bajnok Petra Kvitova és a fehéroroszok feltörekvő csillaga, Viktorija Azarenka az év végi világelsőséget ugyan elbukta Isztambulban (erre csak matematikai volt esélyük ), de ha minden így megy tovább, közöttük dőlhet el a tornagyőzelem a 2011-es WTA-világbajnokságon.
 
Következő »
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu