Kárpáti nyilvános bocsánatkérést vár

Szerző: shLétrehozva: 2008. október 10. 11:42
A szóbeli nyilatkozatokat követően közleményt adott ki Kárpáti György háromszoros olimpiai bajnok, akiről a Hírszerző internetes oldal szerdán egy állambiztonsági 6-os karton és más információk alapján azt állította, hogy 1962-től 1987-ig hálózati személyként együttműködött a kádári titkosszolgálatokkal. Kárpáti György közleményét az alábbiakban változtatás nélkül, szerkesztetlenül közöljük.


  • 1. A személyemet érintő „ügynökvádak” megalapozatlanok, azokat a leghatározottabban visszautasítom, és elvárom, hogy a hírterjesztő portál nagy nyilvánosság előtt kérjen bocsánatot.
  • 2. Kinek az érdeke mindez? – tehetjük fel a kérdést. Miért és kinek áll útjában egy idős ember, mégha olimpikon is? Kinek és milyen haszonnal jár egy háromszoros olimpiai bajnok lejáratása? Az internetes portál megfogalmazásából tisztán kiderül a válasz, amikor közéleti szerepvállalásom kapcsán személyemet „színpadi kelléknek” nevezi.
  • 3. Mi, akkor, 1956. decemberében Melbourne-ben Magyarországért küzdöttünk. A magyarokért, a szabadságharcosokért, magáért a szabadságért, és ott az uszodában az egész világ a szabadság szimbólumaiként tekintett ránk. Felemelő érzés volt. Ez így volt akkor, és így van ma is. Akkor is, ha valaki vagy valakik alantas érdekből ezt most elvitatni, lerombolni próbálják. Hiszem és látom, hogy nem fog sikerülni.
  • 4. A vádak súlyosak, és nemcsak személyemet, hanem azon keresztül a magyar sportot, sportolókat, a sportszerető közönséget is sértik, mert megpróbálják elvenni a siker, a győzelem örömét még akkor is, ha azok évtizedekkel ezelőtt történtek.
  • 5. Tisztelettel és szeretettel köszönöm az elmúlt órákban személyem iránt megnyilvánuló szolidaritást, biztatást, szeretetet, amit szurkolóktól, barátoktól, és ismeretlen ismerősöktől kaptam. 73 évesen, betegségekkel küszködve különösen jól estek e megnyilvánulások, kéznyújtások.
  • 6. Külön szeretném megköszönni csapattársaimnak, Gyarmati Dezsőnek, Dömötör Zoltánnak és Ambrus Miklósnak a hitet, a kitartást, a biztatást, amellyel szinte azonnal kiálltak mellettem.
  • 7. A rágalmakat azonban nem hagyhatom szó nélkül, ezért szakemberekkel konzultálva úgy döntöttem, hogy bírósági eljárásban kérek elégételt a rágalmazóval szemben.
  • 8. Végezetül – tekintettel említett egészségi állapotomra – kérem a magyar média szereplőinek, alakítóinak, újságírók, tévések, rádiósok megértését, és kérem, hogy a továbbiakban tekintsenek el meghívásaiktól. Bízvást ígérhetem mindenkinek, hogy a peres eljárások lezárultát követően tájékoztatni fogok mindenkit!


Addig is: Hajrá, magyarok!
Budapest, 2008. október 9.

Dr. Kárpáti György
vizilabdázó, olimpiai bajnok

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu