Budapesten lesz az úszó Eb 2010-ben

Szerző: shLétrehozva: 2008. szeptember 27. 11:04
A LEN Büro szombati döntése értelmében 2006 után 2010-ben is Budapest és Balatonfüred ad otthont az úszó, műugró, szinkronúszó és hosszútávúszó Európa-bajnokságnak, augusztus 4. és 15. között.



A zürichi LEN-kongresszust megelőző elnökségi ülésen Budapest biztos győzelmet aratott, mint Gyárfás Tamás, a Büro magyar tagja elmondta: „még mindenki emlékezett a négy évvel ezelőtti csodára, és nem volt kérdéses a siker.”

 

A Magyar Úszó-szövetség elnökének jóvoltából a Büro-tagok megkapták a kormánygaranciák másolatát, továbbá a Magyar Televízió kötelezettségvállalását. A tagok ezután megtekintették Budapest kampányfilmjét, amelyből kiderült, hogy hétfőn Budapesten járt Nory Kruchten, a LEN kincstárnoka (vasárnaptól minden valószínűség szerint a szervezet új elnöke), és találkozott Gyurcsány Ferenc miniszterelnökkel, valamint Gyenesei István sportminiszterrel, akik személyesen nyújtották át neki a garanciákat.

 

A film bemutatta, hogy a helyszínek nem változnak, azaz az úszást és a szinkronúszást a Széchy Tamás-uszodában, a műugrást a szintén 2006-ra épült új létesítményben, míg a hosszútávúszást a Balatonon rendezzük. A LEN-család továbbra is a Danubius-szállodalánc hoteljeiben lakhat, a 2006-oshoz hasonló árakon - ugyanakkor új elem, hogy a Margitszigetre nehezedő terhelést a jól bevált hajós szállítás mellett elektromos autókkal kívánja enyhíteni a Ruza József vezette szervezőbizottság.

 

Gyárfás Tamás a filmhez még annyit fűzött hozzá, hogy az új, szívet formázó logó, amelyet az Eb-t támogató Magyar Turizmus Rt. teljes egyetértésével vett át a szövetség, azt is szimbolizálja, hogy a szervezők szívvel-lélekkel végzik majd a munkájukat - nem pedig rutinból, ami a legnagyobb veszély lehet egy esemény ismételt megrendezésénél. Miután a pulit 2006-ban annyira megszerették a résztvevők, ezért a kabalafigura nem változik, csak a színe: 2010-ben nem fekete, hanem fehér lesz a puli. Amikor Sven Folvik főtitkár viccesen felvetette, hogy milyen színű lesz a puli, ha Budapest 2016-ban is házigazda lesz, Gyárfás Tamás azt felelte: „pöttyös”.

 

A LEN jelenlegi elnökségének ez volt az utolsó döntése: a vasárnapi kongresszuson új vezető testületet választanak, Gyárfás Tamás pedig megpályázza a LEN alelnöki tisztét. „Bárhogy is végződik a vasárnapi szavazás, az, hogy tagságom időszaka alatt két Európa-bajnokság rendezése, illetve rendezési jogának elnyerése adatott meg, felemelő érzés” - mondta a magyar szövetség elnöke.

 

 

 

Címkék: úszás
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu