Anand remizett, ezzel ismét világbajnok

Szerző: shLétrehozva: 2008. október 29. 18:22
Az indiai Viswanathan Anand megvédte sakkvilágbajnoki címét, miután a Bonnban rendezett párosmérkőzés 11. partijában remizett az orosz Vlagyimir Kramnyikkal, így 6,5-4,5-re megnyerte a párharcot.


Szerdán a 39 éves nagymester - aki a következő szezontól az Aquaprofit Nagykanizsa elsőszámú játékosa lesz - vezette a világos bábukat, s a felek már a 24. lépésben megállapodtak a remiben.

 

Az indiai meglehetősen korán nagy előnyre tett szert az eredetileg 12 találkozóból álló párosmérkőzésen. A harmadik partiban még október közepén győzött először, ekkor 2-1-re vezetett, majd egy remit újabb sikerek követtek.

 

Előbb sötét, majd világos bábukat vezetve járt túl orosz ellenfele eszén és korán a címvédés kapujába lépett, 4,5-1,5 volt ekkor az állás. Innentől, nagy kockázatokat nem kellett vállalnia, a tizedik mérkőzés előtt már egy döntetlen is elég lett volna a végső sikerhez, viszont Kramnyik győzött.

 

Szerdán ismét asztalhoz ült a két nagymester, viszont nem nyúlt hosszúra az összecsapás, a 14. lépésben az orosz számára nem maradt más lehetőség, mint elfogadni a remit. Ezzel 6,5-4,5-re győzött Anand.

 

A németországi találkozó után mindkét játékos 600 ezer euróval gazdagodik, a 1,5 milliós díjalap fennmaradó része, 300 ezer euró a nemzetközi szövetségé (FIDE).

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu