Washingtonban gázolták el a Redskinst

Szerző: shLétrehozva: 2008. november 4. 07:06
A tengerentúli amerikai futball-bajnokság (NFL) alapszakaszának kilencedik fordulójában a Pittsburgh Steelers méretes verést mért Washingtonban vendéglátójára, a Redskins csapatára. A hazaiak támadójátéka rendkívül tanácstalan volt a liga egyik legjobb védelmével szemben. A Steelers hatodik győzelmét aratta, ötödik idegenbeli meccsén a negyediket, a Redskins harmadik vereségét szenvedte el, de ötödik hazai összecsapásán másodszor kapott ki.



NFL, ALAPSZAKASZ:
9. FORDULÓ:
  • Washington Redskins – Pittsburgh Steelers 6-23

 

 

Shaun Suisham 44, illetve 43 yardos mezőnygóljával kezdett a Redskins, amely így az első negyed végére hatpontos előnyt szerzett magának. Nem rossz kezdés a liga egyik meghatározó egylete ellen, no persze a washingtoniak sem az „ütközte még” kategóriába sorolandók.

 

Azért egy TD igazán jól jött volna, de a szigorú pittsburgh-i védelem sorra útját állta a hazai rohamoknak. A Steelers a második negyedben kezdte meg a pontgyártást: előbb Jeff Redd 35 yardos mezőnygólt szerzett, majd értékesített egy jutalomrúgást, és mivel említett két esemény között Ben Roethlisberger TD-t vitt, átvették a vezetést a vendégek.

 

A harmadik negyedben Willie Parkers, a záró részben Santonio Holmes ért el TD-t a vendégek részéről és mivel a sokat rontó, egyre inkább elbizonytalanodó hazaiak eközben pontképtelennek bizonyultak, végül biztosan nyerte a találkozót a Steelers.

 

A Pittsburgh mindhárom TD-jét közeli akciók végén érte el, kétszer is egy yardról verekedték be magukat a célterületre – utóbbit remek indítás előzte meg -, de végszóként is közelről voltak eredményesek. Emeljük ki a vendégektől remek passzokkal jeleskedő Byron Leftwich teljesítményét, aki a harmadik TD előtt 70 yardos indítást nyomott, a negyediknél pedig remekül játszotta meg a balszélt

 

„Azt mindenki tudja, hogy ennek a csapatnak Ben az elsőszámú quartebackje – mondta Leftwich, utalva a korán kiváló társra, Roethlisbergerre –, mindig készülök, hogy ha valami történik, akkor beálljak és megfelelően helyettesítsem. Ma történt valami, én pedig úgy érzem, sikerült helytállnom.”

 

„Augusztusban írtam alá a Steelershez, viszonylag későn, így elég kemény időszakon vagyok túl. Bizonyítani szeretnék magamnak és a csapatnak is, a második félidőben aztán sikerült lazán, nem görcsösen játszanom, be is jöttek a dobásaim.”

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu