Wimbledon főbírája is Budapestre jön!

Szerző: shLétrehozva: 2008. szeptember 30. 17:24
A jövő héten csütörtöktől vasárnapig a teniszvilág emblematikus figurái, köztük az amerikai John McEnroe és a svéd Björn Borg ragadnak ütőt Budapesten, a Papp László Sportarénában, a Tennis Classics versenyen, amely a tizenhárom felvonásos Black Rock Tour of Champions sorozat tizenkettedik állomása. Nemcsak a pályán, hanem azon kívül is lesznek illusztris vendégek, a wimbledoni főbíró, Andrew Jarrett is érkezik.


 

A teniszrajongóknak tudniuk kell, hogy McEnroe, Borg és a többiek minden nap játszanak a budapesti Tennis Classics rendezvényen. Ez azért is fontos, mert péntekre majdnem elfogytak a jegyek, de csütörtöki, szombati és vasárnapi meccsekre még lehet venni a legjobb helyekre belépőt.

 

Wimbledoni főbírája is itt lesz a Budapest Sportarénában! Andrew Jarrett játékosként is kitűnően szerepelt, a világranglistán egyéniben 140., párosban 83. helyig jutott. Érdekesség, hogy Milánóban egy fedett pályás mérőzésen egy szettet sikerült elvennie McEnroe-tól, bár mindig hozzáteszi, hogy az amerikai nagyon fáradt volt, mert egy kimerítő repülőút után mérkőztek.

 

Jarrett szinte véletlenül lett bíró, még aktív játékosként belépett a szakmai szövetségbe, de éveken át csak a tagdíjat fizette, majd jobban megszerette a bíráskodást, hosszú tanulás és gyakorlás után ma már ő figyel a világ talán legrangosabb teniszversenyének tisztességére.

 

A wimbledoni honlap szerint ő a felelős a szabályok értelmezéséért, a bírók munkájáért, a pontos dokumentációért, a kijelzőkön megjelenő eredmények helyességéért és a kvalifikációs mérkőzések is hozzá tartoznak.

 

A "wimbledoni bíró", a fairség jelképe. A versenyzők és a szaklapok versengenek interjúiért, szava a tenisz szabályainak ügyében etalon, a számítógépes vonalbírói rendszer elfogadtatása is nagymértékben az ő nevéhez fűződik.

 

Budapesten legendásan nehéz dolga lesz, hiszen az ászok talán a világ bármelyik bíróját megkeverhetnék, kivéve a legjobbat, akinek még maga McEnroe sem mer ellent mondani.

 

Az amerikai sportember szetthátrányból nyert Björn Borg ellen Luxemburgban. A teltházas versenyre svéd rajongók százai kísérték el Borgot. A szaklapok szerint a hangulat már-már rock koncertre emlékeztetett, majd’ felrobbant a csarnok. A riválisok igazi tétmeccsel szórakoztatták a nézőket, ahol minden pont számított.

 

„Ez csak egy játék, de én nyerni akarok – nyilatkozta McEnroe a meccs után. - Amikor kint vagy a pályán, nem akarsz veszteni, az emberek azért jönnek, hogy versenyezni lássanak".

 

Két hete Párizsban a Jean-Luc Lagardere Kupán Stefan Edberg megnyerte bemutatkozó versenyét a Tennis Classics sorozatban, a döntőt Sergi Bruguera ellen vívta.

 

Múlt hétvégén, John McEnroe három év után újra tornagyőzelmet aratott a BlackRock Tour of Champions sorozatban, miután a luxemburgi verseny döntőjében legyőzte a francia Henri Leconte-ot. Ez a győzelem tovább növelheti McEnroe amúgy sem csekély önbizalmát az október 9. és 12. között, Budapesten megrendezésre kerülő Tennis Classics előtt.

 

Ezen a héten a hollandiai Eindhovenben folytatódik a sorozat, majd Magyarország következik. Eindhovenben a korábbi világelső Jevgenyíij Kafelnyikov, Michael Chang és Malivai Washington mutatkoznak be a korántsem öregfiúk viadalán.

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu