Világsztárral teniszezett a magyar fiú

Szerző: shLétrehozva: 2010. január 24. 10:04
Nem gondolta volna Fucsovics Márton, hogy alig 24 órával Melbourne-be érkezése után a Rod Laver Arénában találja magát és ott az Australian Open 2007-es döntősével, a chilei Fernando Gonzalezzel teniszezik majd. Persze ilyen meseszerű lehetőséghez nem csak szerencse kell.


Gonzalez néhány éve elkísérte Budapestre szerelmét Gisela Dulkot, tehát járt már Magyarországon. Athénban, 2004-ben egy anyai ágon magyar származású honfitársával, Nicolas Massuval nyert aranyat (párosban) az olimpián. Mindebből azonban nem következik, hogy az Andy Roddick elleni rangadója előtt megkeresteti az idei ausztrál nyílt teniszbajnokság egyetlen magyar férfi (fiú) játékosát. Annak is kevés a valószínűsége, hogy látta a tavalyi US Openen Fucsovics Mártont, amint megnyerte a juniorok páros versenyét és úgy gondolta, ő a legmegfelelőbb partner vasárnap délután a centeren egy 20 perces gyakorlásra, beütésre.

A megoldás sokkal racionálisabb. Gyakran ér minket az a kritika, hogy külföldön a magyarok nem elég összetartók, nem segítik egymást. Nos, ezúttal pont az ellenkezője történt. Papp Zoltán, aki egykor maga is ígéretes teniszező volt, most ATP tour-menedzserként dolgozik, ami nagyon komoly feladat, pozíció. A versenyeken és így a Grand Slameken is ő képviseli a játékosokat, figyel, vigyáz, szervez. Napi kapcsolatban van a legnagyobbakkal.

Babos Tímea meccsén ültünk együtt (Babos apuka, Zoli, Marci és a mentora Joó Gyuri), amikor Papp Zoli gondolt egyet, elkezdett telefonálni és közölte, Gonzalez este hatra várja a magyar legényt, vele üt be a Rod Laver Arénában. Hát, ilyen egyszerű az élet, ha az ember ismeri a megfelelő embert, aki ráadásul több mint segítőkész.

A sors, vagy Roddick kényelmessége úgy hozta, hogy az amerikai késve érkezett, így az este két párbajhőse egyszerre melegített, megfelezve a pályát. Fucsovics Marcival szemben Fernando Gonzalez, mellette Andy Roddick. Kész csoda, hogy egyáltalán átütötte a labdát.

„Nem izgultam. Jó volt. A tenyeresének van egy húzása és az első szervája sem akármilyen”- foglalta össze tömören a tapasztalatait a nyíregyházi fiatalember. Papp Zoltántól tudom, hogy Gonzalez elégedett volt a magyar játékával, azt mondta, ügyes fiú.

Mit jelenthet, mit adhat egy ilyen élmény? Nem szeretnék okoskodni, remélem, hogy hétfőn délelőtt az első fordulóban a junioroknál kicsit látszik majd Fucsovics Marci játékán.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu