Végveszélyben a sport egyik szentélye

Szerző: shLétrehozva: 2010. március 22. 15:59
Nem halogathatják tovább a döntést a Francia Tenisz Szövetség illetékesei: az egyetlen salakos Grand Slam kinőtte a Roland Garrost. A másik három teniszparadicsom Wimbledon, Flushing Meadows és a Melbourne Park évek óta tudatosan fejleszti a létesítményét, Párizsban viszont a helyszűke miatt rendkívül korlátozottak a lehetőségek.


A szövetség ügyvezető igazgatója, Gilbert Ysern hétfőn bejelentette, hogy átnézték a versenyhelyszín módosításának változatait, és legkésőbb 2011-ig meghozzák a végső döntést.

Négy különböző projektre készült tanulmány, az egyik alapján a French Open a versailles-i kastély mellé költözne. Nem kizárt, hogy marad a boulogne-i erdő mellett, de akkor is legalább 270 millió dolláros fejlesztésre, új létesítmények építésére volna szükség.

Egy Párizson kívüli vadonatúj stadion építése legalább 800 millió dollárba kerülne. A franciák tehát nincsenek könnyű helyzetben, egyelőre annyi biztos, hogy az idén május 22-től még a Roland Garroson rendezik a nyílt teniszbajnokságot. 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu