Szünetet tart a „sebzett" Federer

Létrehozva: 2012. szeptember 17. 16:13
Kevesen vártak akkora feltámadást Roger Federertől, mint amilyet 2012-ben művelt, azonban megnyerte hetedik wimbledoni bajnokságát és visszaszerezte a világelsőséget. De a sikernek ára van, amelyet őszre megérzett.


A salakos idény nehézségeit leszámítva még saját rendkívül magas mércéjével nézve is kiemelkedő éve van, hiszen jelenlegi 61-8-as győzelmi mérlegéhez hasonlót 2007 óta nem produkált, amikor 70-10-zel zárt.

Azonban 80 mérkőzést játszani 26 évesen nagyon más, mint 69-et 31 esztendősen, és ugyebár még csak szeptembert írunk... A végére mintha el is fáradt volna, talán ennek tudható be, hogy olyan simán elbukta az olimpiai finálét Andy Murray ellen és teljesen váratlanul kapott ki négy játszmában a US Open negyeddöntőjében.

„Nagy szükségem van most a pihenőre – jelentette ki a svájciak Hollandia elleni 3-2-es győzelmét követően (amellyel egyébként visszatértek a Világcsoportba) a 17-szeres Grand Slam-bajnok. – Sebzett, fáradt, kimerült vagyok, egy hosszabb pihenőre van szükségem. Utána felmérem a helyzetet, hogy hogyan tovább."

„Egyelőre semmi sem dőlt el az év hátralévő részére, bár egy terv létezik, de az bőven változhat. Előbb vissza kell térnem a tervezőasztalhoz és újraértékelni, hogy mi az igazán fontos számomra" – tette hozzá a világelső.

Menetelésében mindenképpen szerepet játszott Novak Djokovics 2011-es űrévét követő némileg visszafogottabb idénye, továbbá Rafael Nadal sérülése, de nem lehet figyelmen kívül hagyni azt a kiváló teniszt, amellyel hat tornát nyert, 2-szer döntőzött és 4-szer járt elődöntőben 2012-ben. Nem csoda, hogy ő az éllovas.

Az mindenesetre figyelmeztető jel számára, hogy uralkodása átmeneti lehet, amennyiben az ősszel nem produkál ismét valami kivételest, ugyanis tavaly megnyerte Baselt, Párizst és az évzáró világbajnokságot is Londonban. Ez ugyebár 3000 védendő pontot jelent. Az is igaz, hogy addig még másfél hónapja van, hogy kifújja magát...

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu