Szávay önbizalma továbbra is törékeny

Szerző: shLétrehozva: 2010. február 12. 22:49
Hiába vezetett Szávay Ági 6:2, 3:1-re Melanie Oudin ellen a párizsi 700 ezer dollár összdíjazású tenisz Grand Prix negyeddöntőjében, a 18 éves amerikai fordított és két óra alatt legyőzte a magyart (2:6, 6:4, 6:2).


Igaza lett Kuhárszky Zoltánnak. Szávay Ági korábbi edzője pénteken nyilatkozta a SportHirado.hu-nak, hogy egykori tanítványa jobban játszik, mint az elmúlt hónapokban, de hogy valójában mennyire megbízható teljesítménye, az akkor derül ki, amikor egy olyan ellenfél ellen találkozik, aki szintén jól teniszezik.

Sajnos Szávay Ági nagyjából ott tart, mint a januári Australian Openen, amikor két meccslabdáról kapott ki a későbbi elődöntős kínai Li Nától. Másfél játszmán át ezúttal is kitűnően teniszezett, de a befejezéssel megint adós maradt. A második játszmában a fiatal amerikai 5:4-nél váratlanul szettlabdához jutott, és kihasználta a ritka lehetőséget.

A döntő felvonásban a magyarnak is lett volna esélye a korai adogatójáték-elnyerésre, de ő mindkét bréklabdáját kihagyta, míg riválisa háromból kettőt értékesítve elhúzott 5:0-ra. Bíztató lehet, hogy Szávay ilyen állásnál sem adta meg magát, de a hosszú hajrá csak 2:5-ig tartott, és miután harmadszor is elvesztette szervagémjét, a csatát is elbukta. Kár érte, mert egy nyerhető mérkőzésen maradt alul. Így Melanie Oudin találkozik az elődöntőben az első kiemelt orosz Jelena Gyementyjevával.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu