Szávay: Mindegy volt, hogy kivel játszom

Szerző: shLétrehozva: 2008. szeptember 30. 18:06
Csalódottan nyilatkozott Szávay Ágnes a 650 ezer dollár összdíjazású stuttgarti tenisztornán az első fordulóban Viktorija Azarenka elleni kiesését követően. A Vasas játékosa egyre nehezebben dolgozza fel a vereségeket és úgy érzi sokkal jobban dolgozik, mint az előző szezonban, ennek ellenére az eredmények elmaradnak. Edzője, Kuhárszky Zoltán szerint egy színvonalas mérkőzésen két momentum döntött.


Régi ismerősnek számít Viktorija Azarenka a 19 éves magyar számára. A fehérorosszal együtt nyert Roland Garrost és Wimbledont a junioroknál, de egyéniben gyakran keserítették meg a egymás életét. Három éve, 2005-ben egyértelműen õk voltak a legsikeresebb junior játékosok.

 

Kedden Stuttgartban az első fordulóban hozta őket a sors, a világranglistán elfoglalt helyezés és a soltvadkerti játékos utóbbi időben látott visszafogott teljesítménye miatt Azarenka számított a találkozó esélyesének.

 

Magyar szempontból a végén kétszettes, 7:5, 6:3-as vereség lett belőle, akadtak lehetőségek Szávay számára, ám kihasználatlanul maradtak. A találkozót követően a játékos és edzője, Kuhárszky Zoltán is értékelte a látottakat.

 

„Színvonalas, jó mérkõzés volt. Két lényeges momentum döntött. Az egyik az elsõ szettben 6:5-nél, amikor Ági 40:15-rõl vesztette el a szerváját, a másik a második játszma közepén. Látszott rajta, hogy komoly önbizalom hiányban szenved, a kihagyott lehetőségek meccse volt – kezdte a tréner, majd így folytatta – A második szettben vezethetett volna 4:2-re, de akár 5:1-re is, de a fontos pillanatokban kicsit határozatlan volt, ziccert rontott. Illetve nem is ziccert, a kidolgozott labdamenet végén a befejezõ ütést hibázta el kiélezett helyzetben. Egy önbizalommal teli Ági megnyerte volna ezt a meccset.”

 

Ami bíztató, hogy lényegesen jobban teniszezik, mint a US Openen és keményen dolgozik. Nem mondhatok egy rossz szót a mai játékára, mert az ütései alapvetõen rendben voltak” – zárta mondandóját Kuhárszky.

 

Az edzõi értékelést végighallgatta Szávay Ágnes és azzal kezdte a nyilatkozatot, hogy mindenben egyetért Tücsivel.

 

„Teljesen mindegy volt, kivel játszom, nem foglalkoztatott a közös múltunk Azarenkával, az utóbbi években eltávolodtunk egymástól, nem gondolunk már arra, mi volt a junioroknál. A saját dolgaimra koncentráltam, szuperül sikerült a felkészülésem, csak az önbizalmam nincs a tetõfokon. Nem okozott gondot az átállás Peking után, ez nem befolyásolta a teljesítményemet” – mondta Szávay.

 

„Egyre nehezebben dolgozom fel ezeket a vereségeket, nagyon bántanak, napokig meghatározzák a hangulatom. Az a furcsa, hogy úgy érzem, sokkal jobban dolgozom, és sokkal jobban akarom a gyõzelmet, mint tavaly. De akkor mindig nyertem, most meg kikapok” – magyarázta keserűen Szávay, aki a hétfõi különleges párosról is beszámolt.

 

Elmondta, furcsa élmény volt a Williams nõvérek ellen teniszezni, mert hatalmasakat szerváltak. Szerinte túlságosan is tisztelték az amerikaiakat, pedig 4:3-nál, Serena szervájánál, két remek adogatás-fogadást ütöttek Hantuchovával, épp, hogy out lett.

 

Ez most úgy tűnik egy ilyen idõszak, amikor a fontos labdák kicsit mindig szélesek, vagy hosszúk. Az ilyen gödörbõl a legnehezebb kimászni, fõleg önbizalom nélkül. Az egyetlen megoldás a kemény munka! Remélhetõleg a jövõ héten Moszkvában már kijön az eredménye.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu