Sír London! Nadal nyerte a krimit

Szerző: shLétrehozva: 2010. november 27. 18:28
Hiába nyert három gémmel többet Andy Murray, hiába vezetett 5-3-ra a harmadik szett rövidítésében, végül mégis búslakodott a londoni publikum a férfi teniszezők szezonzáró világbajnokságának első elődöntőjét követően. A világelső, idén három Grand Slam-versenyt nyerő Rafael Nadal ugyanis 3 óra 12 perces drámai és fordulatos összecsapáson 7:6, 3:6, 7:6-ra legyőzte a skót fiatalembert. A finálé másik résztvevője Roger Federer vagy Novak Djokovics lesz.


 

ATP-VILÁGBAJNOKSÁG, 1. ELŐDÖNTŐ
Rafael Nadal (spanyol)-Andy Murray (brit) 7:6 (7-5), 3:6, 7:6 (8-6)

A két klasszis korábban tizenkétszer találkozott, Nadal ugyan 8-4-re vezetett, de a legutóbbi találkozón Murray ünnepelhetett. A két éljátékos eddig kétszer csapott össze Angliában, a 2008-as wimbledoni negyeddöntőben és az idei elődöntőben is a spanyol nyert három szettben.

Most is volt arra esély, hogy ne bukjon szettet a szigetországban a hispán fenomén, de szerencsére a skót közönségkedvenc ezúttal nem omlott össze a nyitó felvonás elbukása után. Pedig jó „oka” lett volna erre, hiszen úgy került lépéshágtrányba, hogy minden tőle telhetőt megtett. De a tie-breakben Nadal hajrázott jobban, 7-5-tel nyugtatta magát.

Talán túlságosan meg is nyugodott a világelső, a folytatásban ugyanis picit csökkent a figyelme, erre pedig csúnyán ráfázott. Murray ugyanis rendkívül pontosan teniszezett, kétszer „ellopta” ellenfele adogatását, sima 6:3-mal egyenlített.

Az igazi teniszkrimi pedig ekkor kezdődött! A döntő játszmában ugyanis Nadal már 5:3-ra is vezetett, úgy tűnt, felőrölte a londoni publikum kedvencének ellenállását. Murray azonban még ekkor is feltámadt, egyenlített, és kis is harcolta az újabb rövidítést. A meccsdöntő részben pedig már 5-3-ra is vezetett a skót sztár, érett a meglepetés.

De hiába tombolt a közönség, Nadal újabb „varázsnyulat” húzott elő cilinderéből, kőkemény és pontos ütésekkel fordított. Nyert a világelső, de biztos, hogy alaposan kiürült az energiabankja. De azt is tudjuk, ez semmit sem jelent a spanyol esetében, biztos, hogy vasárnapra tökéletesen összeszedi magát. Nyilvánvaló, hogy tornagyőzelemmel szeretné most már búcsúztatni pályafutása legsikeresebb szezonját!

NADAL MÉRKŐZÉS UTÁNI NYILATKOZATA:
„Hihetetlen meccs volt, mindketten magas szinten teniszeztünk, Andy szinte végig kiválóan játszott – értékelt a mérkőzés után a világelső. – A harmadik szett elején 0:1 0-30-nál kicsit szerencsés voltam, mert kétszer is hibázott, akkor elég fáradtnak éreztem magam. Összességében fantasztikus mérkőzés volt, boldog vagyok, hogy egy ilyen bajnok ellen, mint Andy nyerni tudtam. Sajnálom őt, de úgy gondolom, nincs oka szomorkodni. Számomra ez egy elképesztő diadal. Nem kérdés, ha tartja ezt a szintet, akkor nagy esélye van arra, hogy fontos címeket nyerjen. Amikor a harmadik szett rövidítésében 0-3-ra álltam, akkor is boldog voltam, egyrészt arra gondoltam, még lehet esélyem visszajönni, de ha vesztek, úgyis egy fantasztikus idényt zárok. Legfeljebb gratulálok Andynek, hazamegyek és megkezdem felkészülésemet a következő szezonra. Nem tudom, mi lesz a vasárnapi döntőben, hogy fogom érezni magam, azt mindenki elképzelheti, hogy most nagyon fáradt vagyok. Soha nem játszottam még ennyire jól ilyen borításom, és mentálisan nagyon friss vagyok. Meccsről meccsre egyre jobban megy játék. Ennek ellenére, anélkül, hogy kifogásokat keresnék, mondhatom, hogy számomra az itteni körülmények nehezebbek, mint bármely más versenyen."

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu