Rekordbüntetést kapott Serena!

Szerző: shLétrehozva: 2009. november 30. 19:57
Rekord összegű, 82500 dolláros pénzbüntetést és két év - felfüggesztett - eltiltást kapott az egyéniben 13-szoros Grand Slam-bajnok teniszezőnő Serena Williams az idei US Open elődöntőjében elkövetett kirohanásáért. Mindezt Bill Babcock Grand Slam-adminisztrátor jelentette be a Nemzetközi Tenisz Szövetség (ITF) képviseletében.


Emlékezhetünk, a US Open elődöntőjében az amerikai lány a Kim Clijsters ellen elbukott első szett után előbb a földhöz vágta az ütőjét, majd amikor 12. gémben a vonalbíró lábhibát jelzett nála, elveszítette a fejét. A belga előbb meccslabdához jutott, mire a fiatalabb Williams-lány elkezdett üvöltözni a vonalbíróval, még azt  is mondta, hogy megöli. Erre pontbüntetéssel sújtották Serenát, aki így kikapott az elődöntőben.

Serenát akár ki is tilthatják az amerikai nyílt bajnokságról, ha a következő két esztendőben a GS-tornák valamelyikén újabb botrányt okoz. Ebben az esetben megduplázódna a pénzbírság is. 

A korábbi legsúlyosabb büntetést Jeff Tarango kapta a tenisz világában: 62 ezer dollárt kellett fizetnie azután, hogy a meccs főbíráját inzultálta Wimbledonban, 1995-ben. 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu