Rafa Nadal megelőzte Roger Federert

Szerző: shLétrehozva: 2010. április 18. 16:05
Játszmavesztés nélkül védte meg címét és lett sorozatban hatodszor Monte-Carlo hercege Rafa Nadal. Az ATP Tour idei harmadik 1000-es versenyén, a több mint 2,5 millió euró összdíjazású a Rolex Mastersen a 23 éves mallorcai a negyeddöntőtől három honfitársát oktatta, a fináléban Fernando Verdasco kapott fájdalmas leckét: a korábbi világelső 1 óra 26 perc alatt 6:0, 6:1-re verte. A férfi tenisz Open érájának történetében (1968-ban kezdődött) Rafa Nadal az első játékos, aki ugyanazt a versenyt megszakítás nélkül hatszor tudta megnyerni. Mostani győzelméért 434.000 eurót kapott és az idén gyűjtött világranglista pontokat számítva megelőzte Roger Federert.


ATP 1000-ES TORNA, MONTE-CARLO ROLEX MASTERS, MONTE-CARLO (2 227 500 euró, salak), DÖNTŐ
Nadal (spanyol, 2.)-Verdasco (spanyol, 6.) 6:0, 6:1


Rafa Nadal utoljára 2005-ben kapott ki áprilisban salakon, azóta 53 meccsen maradt veretlen ebben a hónapban. Fernando Verdascónál vasárnapig kilencből kilencszer bizonyult jobbnak, ráadásul a 26 éves madridi pályafutása első ATP 1000-es döntőjére készült. A második kiemelt, egyértelmű esélyes vállát talán csak az nyomhatta, hogy tavaly május 3-a óta (akkor Rómában ért a csúcsra) nem ünnepelhetett egyetlen egyéni viadal végén sem.

Ehhez képest az első játszmát úgy hozta 35 perc alatt 6:0-ra, hogy szegény Verdasco talán azt is megbánta, bejutott a döntőbe: mindössze öt pontot tudott szerezni adogatóként. Valódi fordulatot a második szett sem hozott. Verdasconak öt fogadóelőnye volt ugyan, a leginkább 1:4-nél szorongatott, de Nadal megmutatta, hogy a fontos pontoknál is képes remekelni. Egészen lenyűgöző főlénnyel hódított az idén Monacóban Rafa Nadal, senki nem tudta megszorítani.

Nadal tavaszi hadjáratot Barcelonában folytatja a jövő héten, de egészen Madridig csak megvédeni tudja a tavalyi pontjait, újakat legelőször a spanyol fővárosban gyűjthet, ahol 2009-ben elvesztette a döntőt Federer ellen. Az igazi csata a svájcival a trónért a Roland Garroson indulhat, feltéve, hogy addig a Monte Carlóban megcsodált teljesítménnyel menetel tovább.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Federer a király, de kérdés, meddig?
Tavaly ilyenkor már komolyan temették Roger Federert. Egyre többen gondolták úgy, hogy egy korszak véget ért a férfi teniszben és a svájci végleg elveszítette a trónját. Kár lenne szépíteni a történetet, el kell ismerni, magam...
Tovább a teljes cikkhez »

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu