Összevonnák a tenisz-világbajnokságokat

Létrehozva: 2011. október 26. 17:36
A következő két-három szezonban még bizonyosan nem valósulhat meg az ötlet, de magas szinten zajlanak az egyeztetések arról, hogy vonják össze a női és a férfi teniszezők szezonzáró világbajnokságát.


 

A WTA és az ATP is úgy véli, hasznos lenne, ha a Grand Slam-versenyekhez – és néhány szupertornához – hasonlóan a közönség egy helyszínen, egy időben láthatná a legnagyobb sztárokat. A hölgyek év végi csúcseseménye kedden kezdődött Isztambulban, az urak azonban csak november 20-től csatáznak Londonban…A török főváros szerződése 2014-ig, az angol metropoliszé pedig jövőre jár le. Vagyis a következő három szezonban még nem valósítható meg az „egyesítés”.

Ráadásul még egy hatalmas „probléma” azért adódik, a nők és a férfiak szezonja nem fejeződik be azonos időben. Ez látszik is az idei kezdőnapból is…Jövőre ugyan a férfiak idénye két héttel rövidebb lesz, de még így is két héttel tovább tart, mint a nőké.

„Sportágunkban nagyon népszerűek a közös versenyek. Nem is kérdés, hogy a szurkolók örülnének annak, ha egy helyszínen nézhetnék meg a férfiak és a nők csúcsversenyét. Már tárgyaltunk erről, de nem egyszerű a helyzet” – mondta a WTA CEO-ja (ügyvezető igazgatója), Stacey Allaster.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu