Orosz óriások ellen a törékeny magyar

Szerző: shLétrehozva: 2010. szeptember 24. 09:12
Az elődöntőbe jutott Szávay Ági a 220 ezer dollár összdíjazású szöuli Grand Prix-n: pénteken már a harmadik mérkőzését nyerte a Korea Open nyolcadik kiemeltje, de először vesztett játszmát. Áldozata a jövő héten negyven éves Kimiko Date Krumm, akit 2 óra 43 perces csatában 6:2, 6:7, 6:3-ra vert. A legjobb magyar teniszező a döntőbe jutásért szombaton az orosz Alisza Klejbanovával (5.) mérkőzik.


A centerpálya második találkozóján remekül kezdett Szávay Ági: három fogadóelőnyéből kettőt kihasználva úgy hozta 6:2-re a szettet, hogy a japán a négy bréklabdájából egyet sem tudott értékesíteni.

Sokkal szorosabban alakult a második játszma. A mai női teniszre nem jellemző módon egyetlen fogadóelőny sem volt. A rövidítésben, a Szöulban hét mérkőzés óta veretlen (ő a címvédő) ázsiai gyorsan előnyhöz jutott és a minibrék hátrányt nem sikerült ledolgoznia Szávaynak (6:2, 6:7).

Az elvesztett második szett nem törte meg a magyar lány lendületét, elszántságát és a döntő felvonásban rögtön elvette Kimiko Date adogató-játékát. Rezgett a léc, mert a következő gémben kétszer is fogadóelőnye volt az ázsiainak, de a fontos pillanatokban megint jól koncentrált Szávay Ági. Gyorsan elhúzott 5:2-re, de a győzelemért adogatva, a meccs folyamán először elvesztette a szerva-gémjét. Szerencsére egyből tudott javítani és 2 óra 43 perces csatában 6:2, 6:7, 6:3-ra nyert.

A döntőbe jutásért Alisza Klejbanova vár Szávay Ágira. A magyarnál fél évvel fiatalabb moszkvai nem ismeretlen a hazai szurkolók körében: ő volt a budapesti Grand Prix első kiemeltje júliusban. Szávayval korábban egyszer találkozott, 2008-ban, Antwerpenben 6:2, 6:3-ra nyert az orosz. A Korea Openen a legjobb négy közé, Szávay Ági mellett két orosz óriás jutott. Fizikálisan egyikükkel sincs azonos súlycsoportban a magyar (Klejbanova- 181 cm, 72 kg; Petrova- 178 cm, 65 kg;), de szerencsére a teniszben ez nem dönt el mindent, elég csak Martina Hingis, vagy Justine Henin sikereire emlékezni.

Szávay Ági, akár három orosz ellen játszhat a következő napokban, mert Szöul után Tokióban Szvetlána Kuznyecova ellen mutatkozik be az 56-os főtáblán.
WTA-TORNA, HANSOL KOREA OPEN, SZÖUL (220 000 dollár, kemény pálya)
Szávay (magyar, 8.)–Date Krumm (japán) 6:2, 6:7, 6:3
Petrova (orosz, 1.)–Flipkens (belga) 6:2, 6:1
Zakopalová (cseh)-Szafina (orosz) 7:5, 6:3
Klejbanova (orosz, 5.)–Makarova (orosz) 6:1, 6:2

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu