Nyögős, hangos döntőt rendeznek a nőknél

Szerző: Siklós Erik jelenti Melbourne-bőlLétrehozva: 2012. január 26. 08:35
A női tenisz két visító-gépe, Marija Sarapova és Victoria Azarenka játssza az idei női egyes döntőt az Ausrtalian Openen. A győztes nem csak megnyeri az év első Grand Slamét és 2,3 millió dolláros csekket, de a ranglistán is az élre ugrik. Az első elődöntőben Victoria Azarenka 2 ó 12 perc alatt 6:4, 1:6, 6:3-ra győzte le a címvédő Kim Clijsterst. A belga nyerhetett volna két játszmában, de a nyitó szettben négy fogadóelőny is kevés volt, hogy visszanyerje az elvesztett adogatójátékot. A döntő felvonásban kétszer is visszabrékelt, de háromszor botlott. A fehérorosz Azarenka élete első Grand Slam döntőjéért adogatva, 5:3, 40:0-nél (három meccslabda) még kettőshibát szervált, de a másodiknál Clijsters segített, 44. ki nem kényszerített hibájával elbúcsúzott Melbourne-től. A második felvonásban, a tavalyi wimbledoni döntő visszavágóján Marija Sarapova óriási csatában, szintén 2 óra 12 perc alatt 6:2, 3:6, 6:4-re verte az őt az All England Clubban, 2011-ben legyőző Petra Kvitovát.


Az ausztrálok is tudnak ünnepelni. Ma van a földrésznyi, fiatal ország nemzeti ünnepe és az egyébként nyugodt, békés, laza emberek (akik irigylésre méltó jólétben élnek) hazájában arról szólnak a hírek, hogy a miniszterelnököt a biztonságiak menekítették ki egy rendezvényről és a testőréhez bújva menekült az autója hátsó ülésére. A demonstráló őslakosok később elmondták, nem Julia Gillard volt a célpont, igazából az ellenzék vezetőjét, akarták kérdőre vonni. Legalább kétszáz aboriginal dörömbölt annak az étteremnek az üvegén, a canberrai parlamenttől nem messze, ahol a miniszterelnök és Tony Abbott tartózkodott.

Kitett magáért Bernard Tomic is a nemzeti ünnepen: bezárkózott a házába a rendőrök elől. A múlt héten még Melbourne-ben szárnyalt, de Federer hazaküldte a Gold Coastra, ahol a 150 000 dolláros, narancsszínű, V8-as BMW-jével szeret furikázni. Nem lenne ezzel semmi gond, de Tomic jogosítványa nem jó ilyen erejű paripa vezetésére. Külön engedéllyel edzésre járhat vele, de csak a háza és a klub között közlekedhet. Csütörtökön, két órán belül kétszer is megbüntették a szabályok megszegésért és aztán az otthonáig kísérték. Ekkor zárta magára az ajtót, hogy megvárja az ügyvédjét, mert szerinte a rendőrök voltak erőszakosak, úgy viselkedtek vele, mintha bűnöző lenne. A történet pikantériája, hogy mindeközben Melbourne-ben arról beszélt Pat Rafter, ausztrál Davis-kupa kapitány, hogy Tomic sokat komolyodott egy év alatt, sokkal érettebb.

Visszatérek majd még a két női egyes elődöntőre, ki mit mondott a meccse után, de most elmegyek és megnézem a klasszikust! Kezdődik Rafael Nadal és Roger Federer párbaja.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu