Nadalt és Federert ünnepli Monte Carlo

Szerző: shLétrehozva: 2009. április 15. 16:27
Megnyerte saját meccsét a világ két legjobb teniszezője. A világelső Rafael Nadal az argentin Juan Ignácio Chelát, míg a ranglistán második helyen álló Roger Federer az olasz Andreas Seppit intézte el két játszmában a Monte Carlóban zajló 2,750 millió euró összdíjazású férfi tenisztorna második fordulójában. Könnyedén továbbment Fernando Verdasco, Nyikolaj Davigyenko és David Ferrer is, egyaránt kétszettes sikert aratva.


A salakszezon-nyitó Monte Carló-i viadalon végre mindkét nagyágyú színre lépett, és mind a spanyol salakkirály, mind a tavaly október óta újabb tornagyőzelemre áhítozó svájci fenomén sikerrel debütált.

 

Ezzel szemben Nadal zsinórban ötödik itteni végső diadalára készül, ennek megfelelően bekezdett és már 4:0-ra is vezetett a nyitójátszmában Chela ellen. A dél-amerikai felállt, s 4:2-re szépített - a hetedik játékban azonban 40:0-ről is képes volt elvérezni.

 

A nyitószett így 6:2-vel a hispáné lett, aki ismét elhúzott az elkedvetlenedő argentintől. Nadal 3:0-nál még egyszer, s utoljára közelebb engedte magához ellenfelét, ám végül könnyed, 6:3-mal ezt a játszmát is behúzta.

 

Úgy volt, Federer kihagyja a francia viadalt, ám az utolsó pillanatban szabadkártyával mégis rajthoz állt. Javuló formájával indokolta meg hirtelen jött döntését, s mint azt a szurkolók láthatták, megérte elindulni.

 

A 13-szoros Grand Slam-bajnok Federert az is feldobhatta, hogy a múlt héten feleségül vette barátnőjét, Mirka Vavrinecet. A svájci, ha nem is régi önmagát idéző játékkal, de így is meggyőző teljesítményt nyújtva kényszerítette térdre a világranglista negyvenedik helyén álló Seppit. A helvét kiválóság ezzel 5-0-ra alakította kettejük egymás elleni mérlegét.

 

„Fura volt újra salakon játszani, kilenc hónapnyi kemény borítást követően meg kell még szokni az új pályát - nyilatkozta 6:4, 6:4-es sikerét követően Federer. - Boldog vagyok, hogy ismét győztem, remélem nem ez volt az utolsó Monte Carlóban.”

 


ATP 1000, MONTE CARLO, 2 750 000 EURÓ ÖSSZDÍJAZÁS, 2. FORDULÓ, EREDMÉNYEK:
Nadal (spanyol, 1.) - Chela (argentin) 6:2, 6:3
Federer (svájci, 2.) - Seppi (olasz) 6:4, 6:4
Ljubicic (horvát) - Del Potro (argentin, 5.) 4:6, 6:1, 6:4
Verdasco (spanyol, 7.) - Kohlschreiber (német) 6:3, 6:4
Davigyenko (orosz, 8.) - Karlovic (horvát) 6:4, 6:3
Ferrer (spanyol, 10.) - Gicquel (francia) 6:1, 6:0
Nalbandian (argentin, 12.) - Granollers (spanyol) 4:6, 6:3, 6:1
Wawrinka (svájci, 13.) - Vassallo Arguello (argentin) 2:6, 7:5, 6:2
Fognini (olasz) - Cilic (horvát, 14.) 6:2, 6:0
Montanes (spanyol) - Lisnard (monacói) 6:2, 6:4
Bolelli (olasz) - Tipszarevics (szerb) 7:5, 6:3
Szafin (orosz) - Lapentti (ecuadori) később

 

 

 

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu