Nadal tönkreverte Federert, jöhet Djokó

Szerző: shLétrehozva: 2011. április 2. 10:09
Elmaradt a várt csata, Rafael Nadal mindössze öt játékot engedélyezve Roger Federernek, 78 perc alatt jutott a döntőbe a 4,5 millió dolláros Key Biscayne-i ATP 1000-es Grand Prix-n. A svájci szokatlanul sok hibával játszott, és a világelső elleni 23. mérkőzésén 15. vereségét szenvedte el. Magyar idő szerint vasárnap este az Indian Wells-i finálé visszavágóját rendezik, hiszen a spanyol ellenfele, az idén még veretlen Novak Djokovics lesz.


 

Pénteken ott futott össze a tenisz jelenlegi két legeredményesebb játékosa, ahol annak idején 2004-ben először mérkőztek. Floridában, a világranglistán akkor 34. Nadal 6:3, 6:3-ra győzött a friss ranglistavezető ellen. Most a gémeket nézve még simábbra sikerült a csata. Federer mérföldekre volt legjobbjától, és a harmadik játéktól csak futott az eredmény után, gyakorlatilag esélytelenül a folytatásra.

A 16-szoros Grand Slam-bajnok váratlanul sokat rontott, 38 önhibával zárt, és különösen az  egyébként rendkívül megbízható tenyerese nem működött. A mallorcai eközben remekelt, adogatóként kegyetlen volt, és bréklabdáit könyörtelenül kihasználta (ötből négyet).

„Kitűnő mérkőzést játszottam, megbízható és határozott voltam. Különösen az első szettben nagyon, nagyon jól teniszeztem, a másodikban kevésbé, de többet rontott, mint szokott" – értékelte győzelmét a Miamiban első tornagyőzelmére pályázó első kiemelt.

„Csalódott vagyok. Kemény volt, és akkor gyorsított fel, amikor kellett, én pedig képtelen voltam erre. Nem hiszem, hogy rosszul szerváltam, csak Nadal nagyon jól ütötte meg a labdákat, miközben nem tudtam támadni" – foglalta össze a mérkőzést Federer.

Nadal legnagyobb riválisát tehát legyűrte, de vasárnap egy ennél is nagyobb feladat vár rá, azt a Novak Djokovicsot kell térdre kényszerítenie, aki az idén még veretlen, három versenyen diadalmaskodott, és összesen 25 mérkőzés óta nem talált legyőzőre.

„Könnyedén nyeri a találkozóit, egyszer sem veszített még 2011-ben, fantasztikus teniszt játszik. Meglátjuk mi történik. Az egész meccsen a legjobbamat kell nyújtanom, agresszíven kell mennem előre, hogy legyen esélyem" – tekintett a finálé elébe a világelső.

A spanyol nagyszerű mérleggel rendelkezik a szerb ellen, eddigi 24 mérkőzésükből 16-ot megnyert, fináléban először Indian Wellsben volt jobb a belgrádi. Nadal soha nem győzött Key Biscayne-ben, ahol a belgrádi másodszor emelheti magasba a trófeát, ha megint jobbnak bizonyul a királynál.

SONY ERICSSON OPEN, ATP 1000-ES VERSENY, KEY BISCAYNE
KEMÉNY PÁLYA, 3,645 MILLIÓ DOLLÁR, ELŐDÖNTŐ:
Nadal (spanyol, 1.)-Federer (svájci, 3.) 6:3, 6:2
Djokovics (szerb, 2.)-Fish (amerikai, 14.) 6:3, 6:1
KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Djokovics vár Federerre vagy Nadalra
Esélyt sem adott Mardy Fishnek Novak Djokovics, aki tovább folytatva menetelését, zsinórban 25. mérkőzésén veretlenül maradva jutott be a döntőbe a 3,645 millió dolláros Key Biscayne-i férfi teniszversenyen. A másik elődöntőt,...
Tovább a teljes cikkhez »

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu