Nadal őrült meccsen lett elődöntős

Szerző: shLétrehozva: 2009. május 15. 22:20
Bejutott az elődöntőbe a Madridban zajló tenisztornán a második helyen kiemelt svájci versenyző, Roger Federer és az első helyen rangsorolt Rafael Nadal is.


Federer két kiegyenlített szettet vívott Roddickkal, és jól hárította az első játszmában ellenfele bivalyerős adogatásait.

A második szettben 5:4-nél lehetősége volt Federernek, hogy elvegye ellenfele adogatását, ám nem sikerült, a tiebreak döntött. Ott hiába ment 3-0-ra Federer, Roddick csak kiharcolta a döntő felvonást.

Ott azonban már nem volt kegyelem. A svájci magasabb sebességi fokozatba kapcsolt, már a második játékban brékelt. Roddick ugyan a végén három meccslabdát hárított, ám Federer még így is 6:1-re hozta a játszmát.

A svájci ellenfele a negyedik helyen kiemelt Andy Murray vagy az ötödik helyen rangsorolt Juan Martin del Potro lesz.

Nadal két szettben diadalmaskodott Fernando Verdasco ellen, de távolról sem lehet állítani, hogy könnyű dolga volt a honfitárssal. Az első játszmában végig fej-fej mellett haladtak a felek, Nadalnak csak 5:4 után sikerült elvennie ellenfele adogatását.

A második felvonást azonban Verdasco úgy kezdte, mint az álom. Kétszer is elvette Nadal szerváját, elhúzott 4:0-ra, szinte mindenki úgy vélte, készülhetünk a harmadik szettre. Nadal azonban nem volt köztük, felállt a padlóról (vagy inkább még alóla), és sorba hozta a játékokat, szám szerint ötöt. Már csak egyet kellett volna a győzelemhez, ám Verdasco (ekkor még) játékban tartotta magát. Ez azonban már csak időleges volt, Nadal a következő két játékot hozta, és ő is a legjobb négy közé került.

MADRID, NEGYEDDÖNTŐ:
Nadal (spanyol, 1.) - Verdasco (spanyol, 7.) 6:4, 7:5
Federer (svájci, 2.) - Roddick (amerikai, 6.) 7:5, 6:7, 6:1
Djokovics (szerb, 3.) - Ljubicic (horvát) 6:4, 6:4

 

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu