Nadal júniusban visszaülhet a trónra

Szerző: shLétrehozva: 2010. május 16. 21:09
Rafael Nadal két szettben, 2 óra 11 perces csatában legyőzte Roger Federert a madridi ATP-torna döntőjében. A mallorcai ezzel visszavágott első számú riválisának a tavalyi vereségért, és közelebb férkőzött hozzá a világranglistán.


 



Rafael Nadal díszlépésben jutott el a döntőig Madridban, ahol volt miért törlesztenie Roger Federernek: legutóbb egy évvel ezelőtt, éppen ezen a tornán találkoztak, és akkor a svájci 6:4, 6:4-gyel jobbnak bizonyult.

A mallorcai salakkirály szemmel láthatóan a reváns vágyával szállt harcba, és 1-1-nél lebrékelte a svájcit, aki azonban már a következő játékban válaszolni tudott.

3-3-nál ismét elvette ellenfele adogatását Nadal, amit már nem szórakozott el, és nem engedte kicsúszni a kezei közül az első játszmát.

Ha volt a spanyolnak gyenge pontja az első felvonásban, azok a második adogatások voltak (29 százalék), ám a másodikra ez is feljavult. Federer azonban nem adta könnyen a bőrét, és tartotta a lépést az erőtől kicsattanó Nadallal.

A döntés a tie breakre maradt, az idegek harcát pedig a hazaiak büszkesége bírta jobban. Pedig Federer 4-2-re is vezetett, ám ellenfele 6-4-re fordított, ahonnan már nem volt visszaút.

Nadalnak ez volt a 18. ATP 1000-es tornagyőzelme, amivel megjavította Andre Agassi rekordját. Egyúttal közelebb férkőzött a világranglistán Federerhez, akit a Roland Garros után akár meg is előzhet.


MADRIDI ATP-TORNA, DÖNTŐ (2,853 millió euró, salak):
Nadal (spanyol, 2.)-Federer (svájci, 1.) 6:4, 7:6 (7-5)

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu