Megverte Nadalt a világ legjobb játékosa

Szerző: shLétrehozva: 2011. március 21. 00:25
Tizennyolcból tizennyolcadik meccsét is megnyerte Novak Djokovics 2011-ben, ezzel az Indian Wells-i férfi szupertornán megszerezte idei harmadik serlegét. A sportág új királya, a földkerekség jelenlegi legjobb játékosa a világelső Rafael Nadalt győzte le hátrányból fordítva 4:6, 6:3, 6:2-re 2 óra 25 perc alatt. 2008 után ismét a szerb diadalmaskodott az elitversenyen.


 

BNP PARIBAS OPEN, INDIAN WELLS, 3,645 MILLIÓ DOLLÁR, KEMÉNY PÁLYA,  FÉRFI DÖNTŐ:
Djokovics (szerb, 3.)-Nadal (spanyol, 1.) 4:6, 6:3, 6:2

Novak Djokovics feltartóztathatatlan. A szerb immáron huszadik győzelmét aratja egyhuzamban, e szép kerek szám azonban nem jöhetett volna létre, ha Djoko nem veri meg a világelső Nadalt.

A 23 éves teniszcsillag tavaly november óta nem kapott ki - akkor Roger Federer verte meg a londoni ATP-vébé elődöntőjében. Előbb szülőhazáját vezette Davis Kupa-sikerre, majd az Australian Opent (Murrayt verte a döntőben) és a Dubaj Opent (Federert "bántotta" a fináléban) is megnyerte. Ez utóbbi kettőt már idén.

Még csak március van, még három hónap sem telt el az idei szezonból, Djokovics pedig már most bejelentkezett a novemberi világbajnokság nyolcas mezőnyébe. Ami biztos, ezért a nagyszerű tornagyőzelméért 1000 ATP-pontot tehet zsebre.

Pedig nem indult jól a meccs, Djokovics elveszítette az első szettet, ám még időben eszmélt: dinamikus játékkal felőrölte ellenfelét, egyenlített, majd végérvényesen lecsapott. Djokovics karrierje 21. tornagyőzelmének, azon belül hatodik ATP 1000-es diadalának örülhet.

Indian Wellsben 2008-ban Mardy Fisht verte meg a döntőben, három évvel később viszont nagyobb falattal kellett megbirkóznia (2007-ben szintén Nadallal vetélkedhetett az utolsó meccsen, akkor mindhiába).

Djokovics e pillanatban a világ legjobb teniszezője, jóllehet kevesebb pontot gyűjtött eddig Nadalnál. De csak nála, mert azzal, hogy szombaton az elődöntőben legyűrte Federert, megelőzte a svájci ex-világelsőt és hétfőtől hivatalosan is feljött a világranglista második helyére.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
A sivatagban is verhetetlen a világelső
A női teniszezők idei első kiemelt premier kategóriás Grand Prix-jén a 4,5 millió dollár összdíjazású BNP Paribas Openen Indian Wells-ben a dán Caroline Wozniacki 6:1, 2:6, 6:3-ra legyőzte a francia Marion Bartolit. A döntő...
Tovább a teljes cikkhez »
 

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Djokó legyőzte és megelőzte Federert!
A jövő héttől már nem Roger Federer a világ második legjobb férfi teniszezője, miután szombat éjjel három szettben, 2 óra 6 perc alatt vereséget szenvedett a világranglistán őt megelőző Novak Djokovicstól a 3,645 millió dollár...
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Nadal az elődöntőben sem botlott
Nem született meglepetés az első elődöntőben, vagyis a világelső Rafael Nadal győzött, 6:4, 6:4-re a US Open tavalyelőtti bajnoka, Juan Martín Del Potro ellen a 3,645 millió dollár összdíjazású Indian Wells-i versenyen. A...
Tovább a teljes cikkhez »
 

 

 

 

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu