Megtört a jég: Söderling verte Federert

Szerző: shLétrehozva: 2010. január 1. 17:31
Egy fontos célt máris elért Robin Söderling, pedig csak néhány órája kezdődött a 2010-es esztendő. A svéd teniszező ugyanis az Abu-Dzabiban zajló meghívásos torna elődöntőjében 6:7, 7:6, 6:2-re legyőzte a világelső Roger Federert, tucatnyi vereség után sikerült először felülmúlnia a svájci zsenit! Söderling ellenfele Rafael Nadal lesz, miután a világranglista korábbi éllovasa felülmúlta David Ferrert.


Söderling a legutóbbi szezonban többek között a Roland Garros fináléjában, a wimbledoni nyolcad- és a US Open negyeddöntőjében  kapott ki Federertől, igazából nem is volt esélye a sikerre. Most azonban megtört a jég, a döntő szettben már magabiztosan uralta a találkozót.

„Már korábban is azt hangsúlyoztam, minél többet játszunk, annál közelebb leszek a győzelemhez. Tessék, eljött az én napom! Jól kezdtem az évet, de hosszú lesz a szezon. Remélem, még sokszor játszom Rogerrel – mondta Söderling.

 

A másik ágon a korábbi világelső Rafael Nadal 7:6, 6:3-ra múlta felül a szintén spanyol David Ferrert. A balkezes spanyol zseni tavaly kétszer is fontos találkozót veszített a svéddel szemben: a Roland Garroson elveszítette veretlenségét, majd az év végi londoni világbajnokságon is veszített. Az egymás elleni mérlegben azonban még mindig vezet 3-2-re a mallorcai klasszis.

 

Nadal bizonyára örül annak, hogy kemény csatákkal kezdi a 2010-es szezont, mert úgy érzi, kiválóan felkészült az előtte álló feladatokra.

„Elégedett vagyok a decemberben elvégzett edzésmunkával, pedig alig volt időm a pihenésre a Davis Kupa-döntő után. Azért eltöltöttem néhány napot a barátaimmal és a családommal -  mondta Nadal, majd így folytatta: - Remélem, hogy az Abu-Dzabiban rendezett és a jövő heti dohai versenyen elegendő meccset játszom ahhoz, hogy megfelelő önbizalommal és legjobb formámban kezdhessem az Australian Opent."


Szüksége is lesz a topteniszre Melbourne-ben, hiszen tavaly megnyerte az év első Grand Slam-versenyét, a fináléban éppen a jelenlegi világelső svájci fenomént felülmúlva.

Sokan dörzsölték a tenyerüket, hogy tavasszal a Davis-kupában is összejöhet egy Nadal-Federer csata, lévén a címvédő spanyolok ellenfele a svájci válogatott lesz március elején. A sorsolás nem változott, de a helvétek nem számíthatnak a világelsőre, sőt Stanislas Wawrinkára sem. Federer ugyanis bejelentette, az amerikai keménypályás szupertornák (Indian Wells és Miami) előtt nem kíván pályára lépni európai salakon, lemondta a szereplést.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu