Meglepő befejezés: Kuznyecova a bajnok

Szerző: shLétrehozva: 2009. június 6. 16:41
Meglepetéssel fejeződött be a női torna a francia nyílt teniszbajnokságon: a világelső Dinara Szafina ugyanis hetvennégy perc alatt, 6:4, 6:2-re kikapott Szvetlana Kuznyecovától. A 23 éves győztes három évvel ezelőtt már finalista volt, de akkor nem bírt az azóta már visszavonult Justine Heninnel. Szafina tavaly is a végjátékban bukott el, akkor Ana Ivanoviccsal nem bírt.


ROLAND GARROS, NŐI EGYES, DÖNTŐ:
Szvetlana Kuznyecova (orosz, 7.)-Dinara Szafina (orosz, 1.) 6:4, 6:2

Szó, mi szó, kevés tenisztornán örülnek annak, ha azonos országbeli játékosok kerülnek a végjátékba, de azért a párizsi hagyományoknak megfelelően most is megtelt a centerpálya. Az előzmények kevés támpontot adtak az esélyekről, bár Szafina 7-4-re vezetett. Tavaly az elődöntőben 6:3, 6:2-re múlta felül mostani ellenfelét, míg 2006-ban Kuznyecova volt a jobb. Vagyis a Roland Garroson 1-1 volt kettejük mérlege, vagyis most elbillent valaki felé a mutató.

$$jatekos$$

Az idei tornán Szafina sokáig remekelt, csak a fehérorosz Viktorija Azarenka ellen veszített szettet, míg Kuznyecovának azért nehezebb dolga volt. Újabb érv a világelső sikere mellett, de az éppen a rivális oldalára billentette a képzeletbeli mérleg nyelvét, hogy egyszer már nyert egyesben Garnd Slam-versenyt, igaz már öt év telt el a US Open-diadala óta.

A találkozó elején gyors brékcserét láthatott a közönség, majd jött a két teniszezőtől már megszokott kőkemény játék, elsősorban alapvonalról. Meglepő módon Szafina volt a bizonytalanabb, picit fáradtan is mozgott, sokszor szinte felkínálta ellenfelének a kezdeményezést. Kuznyecova köszönte a lehetőséget, éppen annyival volt jobb az első szettben, amely a részsikerhez kellett.

A 39 perces nyitó szett után már látszott, a világelsőnek emberfelettit kell produkálnia a sikerhez, mert nem csak honfitársával, hanem önmagával is csatázott. Szafina küzdött, akart, de pocsékul fogadott, esélye sem volt a brékre. Négy gém alatt hat labdamenetet nyert meg…

Kuznyecova sem remekelt, de a döntő helyzetekben nem rontott, kétszer elnyerte ellenfele adogatását, ez pedig bőven elég volt a nagy diadalhoz.

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu