Wimbledon: megint a női nyögés a sláger

Szerző: shLétrehozva: 2009. június 22. 23:06
Jellemző a wimbledoni nyitónap viszonylagos eseménytelenségére, hogy a slágertémának a szegény portugál Michelle Larcher de Brito bizonyult. A tizenhat éves lisszaboni lányról megállapították, hogy ő nyög a leghangosabban mérkőzés közben. Alaposan rászálltak a brit bulvárújságírók. A férfiaknál Roger Federer besétált a második körbe, Novak Djokovicsnál rezgett a léc, James Blake-et pedig meg is leckéztették, az olasz Seppinek esett áldozatául. A nőknél nem született meglepetés.


Nem tesztelték a májusban felavatott új tetőszerkezetet, és igazából Roger Federert sem a centerpálya nyitómeccsén Wimbledonban.

A negyedik kiemelt Novak Djokovics meccsén aztán érett a meglepetés, a belgrádi sokáig szenvedett a francia Julien Bennetau ellen. Túl sokat hibázott a világranglista-negyedik, de végül idejében erősített. Érdekesség, hogy a szerb második meccslabdája előtt a franciát sokáig ápolták a füvön, nem is eredménytelenül, mert Djokovics csak a harmadik nekifutásra tudta feltenni az i-re a pontot, a vége: 6:7, 7:6, 6:2, 6:4.

Párizsi formáját hozva búcsúztatta a mindig veszélyes luxemburgi Müllert a svéd Söderling.
De Tsonga és Verdasco sem okozott botlott.

A nap egyetlen apró meglepetésével az amerikai Blake szolgált, aki három szettben kikapott az olasz Seppitől.



A nőknél még ennyi izgalmat sem okoztak az esélyesek, Serena Williams mellett Sarapova, Gyementyjeva, Azarenka, Petrova is könnyedén nyert, a Szávay Ágnest tavaly legyőző kínai Cseng szintén továbbjutott, csakúgy mint a legjobb magyart Párizsban megállító szlovák Cibulkova.

Szávay Ági párospartnerének nem sok babér termett az egyesben, a tajvani Csan 6:0, 6:0-ra kapott ki a korábbi wimbledoni finalista francia Bartolitól.

Szávay egyébként kedden negyedik mérkőzést játszik a 12-es pályán a belga Kirsten Flipkens ellen. Czink Melinda szintén utolsóként lép pályára a kiemelt pályának számító hármason Mauresmo ellen. Az előkelő pálya természetesen a francia Amélie Mauresmónak szól.

Jellemző a wimbledoni nyitónap viszonylagos eseménytelenségére, hogy a nap slágertémájának a szegény portugál Larcher de Brito bizonyult, a tizenhat éves lisszaboni lányról megállapították, hogy ő nyög a leghangosabban mérkőzés közben. Figyelmeztették is a találkozón. A cseh Zakopalová-Strycová elleni sikere után a témára érzékeny angol bulvársajtó munkatársai szinte csak erről faggtták. Hasonló élményben utoljára Szeles Mónikának volt része, akit annak idején még ennél is durvábban kikezdtek hangos nyögései miatt. A 92-es wimbledoni döntőben sorozatban három GS-finálé után a hangját nem lehetett hallani Szelesnek, de 6:2, 6:1-re ki is kapott Steffi Graftól.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu